Į tualetą prekybos centre – už pusę euro

Į prekybos centro tualetą užsukusi klaipėdietė pasipiktino, kad už apsilankymą reikia sumokėti nemažą sumą – 50 euro centų. Pensininkė tokią rinkliavą prilygino plėšikavimui.

Į prekybos centro tualetą užsukusi klaipėdietė pasipiktino, kad už apsilankymą reikia sumokėti nemažą sumą – 50 euro centų. Pensininkė tokią rinkliavą prilygino plėšikavimui.

Apmokestino po remonto

Apsilankymą tualete apmokestino Manto gatvėje esantis prekybos centras "Studlendas". Tai papiktino kai kuriuos lankytojus. Ypač vyresnio amžiaus.

"Man 70 metų. Nuėjau apsipirkti į minėtą prekybos centrą. Prireikė į tualetą. Einu, tempiu duris, o jos neatsidaro. Tada apsaugos darbuotojas paaiškino, kad reikia susimokėti", – pasakojo moteris.

Pensininkė dar labiau nustebo, išgirdusi, kiek reikia mokėti už apsilankymą.

"Mokestis tikrai didelis. Būtų 30 euro centų, dar suprasčiau. Tačiau pusė euro – labai daug. Juk tai daugiau nei 1,7 lito. Pensininkui – tikrai dideli pinigai. Būna, kad per dvi valandas į tualetą turiu sulakstyti du kartus. Tai išeina euras. Labai keista, kad tokia didelė parduotuvė negali savo klientams pasiūlyti nemokamo tualeto. Matyt, teks kampe reikalus atlikti, nes tikrai tiek susimokėti neišgalėsiu", – ironizavo moteris.

Garbaus amžiaus klaipėdietė atkreipė dėmesį, kad tualetas apmokestintas buvo po remonto.

Kavinių lankytojams – nemokamai

Prekybos centrą "Studlendas" administruojančios įmonės "Baltisches Haus" nuomos vadybininkė Živilė Vitkauskienė sakė, jog mokestis už apsilankymą tualete įvestas siekiant išvengti vagysčių ir inventoriaus niokojimo. Pasak vadybininkės, tokie atvejai buvo dažni.

"Tokia tvarka yra visose mūsų įmonės administruojamuose objektuose", – patikino vadybininkė.

Jos teigimu, apsilankyti nemokamai tualete gali tik kavinių lankytojai. Jiems duodamas raktas. Pagal reikalavimus kiekviena viešojo maitinimo įstaiga privalo turėti tualetą.

Ž.Vitkauskienė pasakojo, kad tualetas buvo atnaujintas. Jis atitinka visus standartus. Tiek vyrų, tiek moterų tualetuose yra įrengti vaikų vystymo stalai. Anksčiau jų nebuvo.

"Tikrai daug investavome į remontą", – pabrėžė vadybininkė.

Miesto tualetuose – pigiau

Kodėl buvo nustatytas toks mokestis, Ž.Vitkauskienė negalėjo pasakyti. Sprendimą priėmė įmonės vadovybė, esanti Vilniuje.

"Mes esame tik vykdytojai", – pabrėžė vadybininkė.

Pasak Ž.Vitkauskienės, reakcija į reikalavimą susimokėti yra skirtinga. Vieni džiaugiasi, esą bus tvarka, kiti pyksta, nes reikia mokėti. "Visokių atsiliepimų sulaukiame", – teigė ji.

Prieš mažiau nei metus miesto savivaldybė taip pat tvirtino kainą Melnragėje esančiam viešajam tualetui – 0,3 euro. Tiek kainuoja apsilankymas ir kituose mokamuose miesto viešuosiuose tualetuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

gamtiniai reikalai turi būti visur nemokami

gamtiniai reikalai turi būti visur nemokami portretas
Pvz ką pratrydusiam daryt, o jis žiūrėk grynūjų neturi, kortele mojuoja ir kad strikinėja valsą, bėgte, bėgte, begte, dar pusė minutės ir kelnės pilnos. Viską į kelnes viską į kelnes. Į maišiuką ir į slovikiuką ant tako pyragiuką, ant tako balutę. Vaiko pvz pūslė ar šuns gersnė už suaugusio, neapmokestinta viešoje vietoje gamtinių reikalus atliekant. Gamtinai reikalai turi būti nemokami. Kur čia civilizacija?

gamtiniai reikalai turi būti visur nemokami

gamtiniai reikalai turi būti visur nemokami portretas
Apmokestinta tai kas yra natūrus procesas šalinimo medžiagų organizme. Nemokamai nusišikt ir nusimyšt atsiptrašant negalima. Ką tada reikia ne namie nevalgyti kad nešikt, reikia negerti vandens, kuris taip reikalingo oranizmui, nes šlapintis norėsis dažnai. O kur šlapintis? Gamtinai reikalai turi būti nemokami. Nes tai natūralus organizmo medžiagų šalinimo procesas. Kentėsi nemyžęs, pūslę susargdinsi arba apsimyši, kentėsi nešikęs, dar ir hemarojų įsitaisysi ne tik kad žarnyną gadini arba apsišiksi pvz pratrydusiam ką daryt, o jis ir grynų neturi. Viską į kelnes viską į kelnes. Į maišiuką ir į slovikiuką anta tako pyragiuką, ant tako po balutę. Vaiko pvz pūslė ar šuns gersnė už suaugusio, neapmokestinta viešoje vietoje gamtinių reikalus atliekant. Gamtinai reikalai turi būti nemokami. Kur čia civilizacija?

gamtiniai reikalai turi būti visur nemokami

gamtiniai reikalai turi būti visur nemokami portretas
Lankytojai dabar galės daryti lauko teritorijos ir aplinkiemių kvepinimo ir gražinimo akciją ir tuo pačiu sprendimo boikotą. Šito jie nori? Gi gamtiniai reikalai turi būti visur nemokami. Prispyrė, prašau, daryk nemokamai norint kad nedergtų kur papuolė.
VISI KOMENTARAI 39

Galerijos

Daugiau straipsnių