Į Ventę – tik už pinigus

Nemokamų pramogų mėgėjams netrukus teks krapštyti eurus iš kišenių net už pasigrožėjimą Kuršių mariomis ar paukščių pulkais.


 

Nemokamų pramogų mėgėjams netrukus teks krapštyti eurus iš kišenių net už pasigrožėjimą Kuršių mariomis ar paukščių pulkais.

Atsiras naujas mokestis?

Už valstybės lėšas įkurta automobilių stovėjimo aikštelė Ventės kaime perėjo į privačias rankas. Vietos gyventojai sunerimę, nes pasklido kalbos, kad verslininkai ketina čia įrengti mokamą automobilių aikštelę.

Ši žinia nemaloniai nustebino Kintų seniūną Antaną Kližentį.

"Mėginau domėtis šia nuomos sutartimi, nes kilo klausimų, ar tikrai buvo tokia būtinybė išnuomoti savivaldybės aikštelę. Kol kas paaiškinta, kad savivaldybei nukris nuo pečių pareiga prižiūrėti ir valyti ją. Tačiau pavyko sužinoti tiek, kad atitvarų nebus, tik ketinama įrengti prie aikštelės lentelę su perspėjimu, kad čia stovėjimas mokamas", – pasakojo Kintų seniūnas A.Kližentis.

Atvykėliams tai ne vienintelė vieta, kur tenka pakratyti pinigines. Nemuno deltos regioninis parkas vienas pirmųjų įvedė bilietų sistemą šalyje.

"Už pasivaikščiojimą Aukštumalos apžvalginiu taku prašoma euro. Nors akcentuojama, kad mokestis nėra privalomas, tačiau raginama geranoriškai mokėti", – stebėjosi seniūnas.

Rinkliavos neįvedinėjo

60 vietų aikštelė oficialiai Šilutės rajono savivaldybės išnuomota Ventės rage stovinčio kiosko savininkei.

Esą sprendimas privatininkui atiduoti aikštelės administravimą remtas tuo, kad infrastruktūros priežiūros našta neužgultų savivaldybės. Nuomininkas įsipareigoja valyti, prižiūrėti aikštelę ir rinkti atliekas. Plėsti automobilių vietų skaičiaus nežadama.

Tačiau į klausimą, ar turi teisę privačios įmonės savininkas rinkti rinkliavą už automobilių stovėjimą iš savivaldybės nuomojamoje žemėje, Šilutės ūkio skyriaus Turto poskyrio vedėja Zita Tautvydienė tikino neturinti supratimo.

"Nežinau aš, gali jis ar negali. Mes turime sutartį, kad aikštelė išnuomota, o ką darys joje privatininkas, nežinome. Tai jau nebe mūsų reikalas", – tikino valdininkė.

Savivaldybės juristas Arvydas Bielskis aiškino, kad rinkliava rajone gali būti įvedama tik tarybos sprendimu.

"Kiek man žinoma, nei Ventėje, nei kur kitur rinkliavos nesiruošiama įvesti. O ar gali privati įmonė tuo užsiimti, reikėtų pasiaiškinti", – atsakė juristas.

Klaipėdoje nuėmė atitvarus

Klaipėdos valdininkai net be pasiruošimo išpyškino atsakymą į šį žurnalistų klausimą.

"Valstybinėje žemėje rinkliava negali būti renkama, jei taip nėra nuspręsta tarybos sprendimuose. Turėjome analogišką situaciją Senojo turgaus teritorijoje. Turgavietė nuomojasi valstybinę žemę ir rinko rinkliavą. Tačiau jie buvo įsirengę atitvarus. Kilus skandalui, atitvarai buvo išmontuoti", – apie neseną patirtį kalbėjo Klaipėdos savivaldybės Licencijų, leidimų ir vartotojų teisių apsaugos skyriaus vedėja Jolanta Uptienė.

Šilutės meras Vytautas Laurinaitis aiškino, kad rinkliavos be jo žinios rajone dar tikrai niekas neįvedinėjo.

"Net jei taryba ir politikai norėtų apmokestinti automobilių stovėjimą Ventėje, aš asmeniškai nepritarčiau. Nėra pas mus tokių didelių turistų srautų, kad reikėtų rinkliavos. Priešingai, ja mes tik atbaidysime turistus", – kalbėjo meras.

Ventės rage esanti automobilių aikštelė privatininkams buvo išnuomota Šilutės savivaldybės administracijos direktoriaus sprendimu.

Praėjusį savaitgalį poilsiautojai jau nebetilpo esamoje aikštelėje. Vairuotojai automobilius statė šalikelėje ar net ir ant žolės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tam 03:18

tam  03:18 portretas
Prie ko čia Kuršių nerija? K. n. - nacionalinis parkas, jei nežinojote, visai kita situacija.

Proto bokštui - "baisu"

Proto bokštui - "baisu" portretas
"Žurnalistėlė",kaip tu ją vadini, paskelbė visuomenei reikšmingą žinią - kad už Šilutės rajono mokesčių mokėtojų pinigus įrengta automobilių parkavimo vieta Ventės rage,visuomenei net neįtariant, jau tapo privataus pasipinigautojo valda. Jis neįves rinklavos? Bet aikštę užgriozdins (jau dabar tai daro) kilnojamų turistinių namelių ešelonais- lyg būtų kempingo teritorija(už ačiū?).Kur tada paliksi mašiną, atvykęs, bet vietos aikštėje neradęs? Taip, paplentėse, pakrūmėse ir t.t. Gamtai nuo to-tik blogiau jau dabar, bet juk valdo rajoną nuo pernykščio rudens Tvarka ir teisingumas. Deja...Kioskininko Pavilonio, NDRP vado, mentalitetas valdo?

baisu

baisu portretas
Nesuprantu, tu žurnalistėle, ar tu skaityti nemoki ? Ką keturis metus darei universitete, jei iš viso jį lankei. Gi visi sako, kad nebus apmokestinimo, o ji vis tiek straipsnio antraštę, ale, skandalingą parašė. Ot rajoninė.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

  • Netoli Kaštonų gatvės gyventojai vis veisia šiukšlynus
    Netoli Kaštonų gatvės gyventojai vis veisia šiukšlynus

    Netoli Kaštonų gatvės atsirado savavališkas sąvartynas, tarp šiukšlių – senos padangos ir net sofa. Atokesnėse vietose tyčia paliktas atliekas pareigingi gyventojai surenka patys, tačiau norint pašalinti stambias...

  • Klaipėdoje kruizinis laivas pasitiktas sningant
    Klaipėdoje kruizinis laivas pasitiktas sningant

    Šių metų pirmąjį keleivinį laivą su prancūzų turistais Klaipėda pasitiko žiemiškai. Šiemet į mūsų uostą planuoja atvykti 53 kruiziniai laineriai – daugiau nei pernai, ketinama sulaukti iki 70 tūkst. turistų. Sugrįžt...

    1
  • Kas balsuos referendume?
    Kas balsuos referendume?

    Jau dabar prognozuojama, kad balsuojant referendume dėl dvigubos pilietybės gali būti pasiektas antirekordas. Rinkėjai nepatenkinti ne tik informacijos stoka šiuo klausimu, bet ir neregėtu prezidento rinkiminės kampanijos vangumu. Žmonės pasigen...

    5
  • Uostamiestyje – akibrokštas: merginą nustebino pardavėjos pasiūlymas
    Uostamiestyje – akibrokštas: merginą nustebino pardavėjos pasiūlymas

    Kai kuriuose prekybos centruose aptarnavimas verčia linkėti permainų. Esą kai kurie parduotuvių darbuotojai su klientais bendrauja ne itin supratingai. Viename prekybos centre apsilankiusią klaipėdietę nustebino pardavėjos elgesys. Merginai papra&scar...

    3
  • Intriga darže – kažkas užkasinėja margučius?
    Intriga darže – kažkas užkasinėja margučius?

    Viena sodininkė sunerimo, kai kelerius metus iš eilės savo darže panašiu metu pradėjo rasti po užkastą velykinį kiaušinį. Margučius kažkas vis užkasa skirtingose sklypo vietose. Daržininkė klausė – gal kas nors jai link...

    2
  • Tarp daugiabučių Debreceno kvartale – nemalonus vaizdelis
    Tarp daugiabučių Debreceno kvartale – nemalonus vaizdelis

    Debreceno kvartale tarp daugiabučių namų esančioje žalioje pievoje – dar vienas šiukšlynas. Įvairias buitines atliekas iš perpildytų šiukšlių konteinerių veikiausiai išnešioja sparnuočiai, o kart...

    9
  • Metai po inauguracijos: Klaipėdos meras sudėliojo taškus
    Metai po inauguracijos: Klaipėdos meras sudėliojo taškus

    Po inauguracijos praėjus lygiai metams, Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus neslepia, kad per pirmuosius metus einant šias pareigas buvo visko – daug nuveikta miesto ir miestiečių labui, tačiau kai kurių projektų dėl jų neracionalumo teko ats...

    27
  • Pamario prakeiksmas: žuvininkystės ūkiai nebeapsigina nuo kormoranų
    Pamario prakeiksmas: žuvininkystės ūkiai nebeapsigina nuo kormoranų

    Kormoranai – pamario prakeiksmas. Žuvininkystės ūkis Kintuose nebeišmano, kaip atremti šių paukščių atakas. Kormoranai būriais puola į tvenkinius ir gvelbia ten auginamą žuvį, ypač mėgsta karpius. Žuvininkai sako i&scar...

    16
  • Dainų šventės šimtmečiui paminėti doviliškiai pasodino ąžuoliukus
    Dainų šventės šimtmečiui paminėti doviliškiai pasodino ąžuoliukus

    Dainų šventės šimtmečio progai paminėti doviliškiai savaitgalį sodino ąžuolus. Vienas ąžuoliukas buvo skirtas specialiai Dainų šventės paminėjimui, o kitus ąžuoliukus talkininkai sodino Dovilų centre pačių žmonių ...

  • Kariškius uostamiestyje autobusais veš nemokamai
    Kariškius uostamiestyje autobusais veš nemokamai

    Siūloma tarptautinių pratybų „Baltijos operacija 2024“ konferencijos metu renginio dalyviams reguliaraus susisiekimo maršrutų autobusais važiuoti nemokamai. ...

    12
Daugiau straipsnių