Nevaldomas noras viešumoje dalintis asmeninio gyvenimo detalėmis - liga?

Nėštumo testų ar įpykusio sutuoktinio išrautų plaukų nuotraukos, kraupūs pasakojimai apie smurtą ar net patirtą prievartą, santykių vingrybes, seksualines problemas ar fantazijas – taip lietuvaičiai atvirauja interneto forumuose. 

Nėštumo testų ar įpykusio sutuoktinio išrautų plaukų nuotraukos, kraupūs pasakojimai apie smurtą ar net patirtą prievartą, santykių vingrybes, seksualines problemas ar fantazijas – taip lietuvaičiai atvirauja interneto forumuose. Tačiau toks asmeninio gyvenimo detalių skelbimas yra pavojingas.

Dažniau atvirauja moterys

Mada įvairiuose forumuose skelbti savo asmeninio gyvenimo detales, pasakoti apie problemas, kurias dauguma atskleistų tik artimiausiems žmonėms, Lietuvoje gyvuoja jau kuris laikas.

To nevengia nei vyrai, nei moterys. Tačiau dailiosios lyties atstovės yra kur kas aktyvesnės.

Žinoma, didžioji dalis apie bėdas viešai kalba anonimiškai. Tik vienas kitas išdrįsta neslėpti savo vardo, tačiau ir šis dažniausiai nėra tikras.

Dauguma atviraujančių forumo dalyvių taip ieško patarimų, paguodos ar elementaraus supratimo.

Guodėjų, patarėjų ar šiaip norinčiųjų išreikšti nuomonę išties atsiranda.

Išrovė plaukų kuokštą

Interneto forumuose moterys nesigėdydamos pasakoja, kaip jas sumušė vyrai. Tokios situacijos dažniausiai aprašomos labai smulkiai. Nurodoma, dėl ko kilo konfliktas, kiek vaikų augina šeima, kaip elgėsi vyras po smurto.

Kaip įrodymas įkeliamos net išrautų plaukų kuokšto ar ant kūno likusių mėlynių nuotraukos. Dažniausiai tokios istorijos baigiasi klausimais, kaip elgtis toliau.

Moterys pasakoja ir apie patirtą prievartą iš nepažįstamųjų ar savo sutuoktinio. Aprašomos situacijos, kaip tai nutiko. Jos išsako ir tai, kaip jaučiasi po siaubingo įvykio.

Dažniausiai apie prievartą prabilusios moterys ieško paguodos ir palaikymo. Dauguma jų neslepia, kad apie įvykį policijos pareigūnams nepranešė ir nežada to daryti – esą liks nesuprastos visuomenės.

Sekso ir nėštumo ekspertės

Kita ypač dažnai forumuose aptarinėjama tema – seksas. Lietuvaičiai dalijasi ir seksualinėmis problemomis, ir savo ar partnerio fantazijomis.

Merginos dalijasi, kaip vyras siūlo išmėginti seksą trise, o jos svarsto, ar verta, nes nežino, kokios bus viso to pasekmės. Kai kurios prabrėžia, kad jaučiasi įžeistos tokio pasiūlymo.

Yra forumų narių, kurios tvirtina, kad pačios norėtų išbandyti santykius su moterimi. Kai kurios išlieja savo nuostabą sužinojusios, kad buvo pirmos 23–25 metų draugui.

Komentuojantieji tokią žinią pasiskirsto į dvi stovyklas. Vieni stebisi ir piktinasi, kad ši informacija viešinama, kiti puola patarinėti, kaip išspręsti sunkumus.

Merginos įkelia ir nėštumo testo nuotraukų. Dažniausias klausimas prie jų: "Kaip manote, ar aš nėščia?" "Ekspertės" tuoj pat puola vertinti ir išsako nuomonę, kuri vienas išgąsdina, kitas – nuramina, trečias – pradžiugina.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ema

ema portretas
kad musu visu gyvenimas yra kaip viesas tuoletas,kas nori pridergia,kas nori apeina. o ar tv nerodo viesumos? ten taip viskas paviesinta kad bloga kartais daros kaip zurnalistai lenda visur. bendraukit mielieji,neuzsidarykit,nes jei nustosit bendraut privatus psichologai su jumis taip pabendraus kad kisenes liks tuscios

yra dar viena

yra dar viena  portretas
medalio pusė. Ar mes bebendraujame gyvai? net ir namie su artimaisiais nebelabai. Pradedi diskusiją, o tau pasiūloma eiti pakalbėti su kuo kitu... susvetimėjimas totalus. Tai ir išsilieja žmonės viešai, o tai sprogs betylėdami...

manau

manau portretas
kad viešinti savo gyvenimą su visomis pikantiškomis detalėmis yra liga, bet dar nereikia ieškoti vaistų, kai kas nors dar labiau paviešina tą paviešintą gyvenimą, tuomet prasideda psichozės, nervų priepuoliai ir tik tuomet pradedama ieškoti vaistų. Ir nėra ko ieškoti priežasčių, kurias mes visi gerai žinome - tai pačių tokių forumų sudarinėtojų ir vedėjų noras save iškelti ir parodyti savo drąsą, sugebėjimą elgtis su tomis apykvailėmis personomis, kurioms po tokių forumų tikrai geriau nebūna, gal tik blogiau dėl kvailo viešinimosi, tačiau vedėjams - tai aukso kalnai - daugiau žiūrovų, daugiau pinigų. Ir viskas aišku. Vietoje to, kad patys su savimi nesusitvarkantys individai kuo greičiau skuostų pas specialistus psichiatrus, psichologus ir pan., jie lekia į TV nuogina savo sielą, pliurpia apie viską iš eilės ir tampa pajuokų objektu. Kažkokios silpnos, matyt, turinčios kažkam priklausomybę, personos. TV forumai joms nepadės, nebent kokia pagalbos laida.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių