Įkurdinti tiltelį sutrukdė kaina

Uostamiestyje atsisakyta minties Pilies tilto remonto metu Danės krantus jungusį laikinąjį pėsčiųjų ir dviratininkų tiltelį sumontuoti netoli Jono kalnelio. Taip nuspręsta dėl didesnės nei tikėtasi kainos. Buvusio laikinojo tiltelio konstrukcijoms atgimimo dar teks laukti nežinia kiek.

Klaipėdos savivaldybės Statybos ir infrastruktūros plėtros skyriaus vedėjas Valdas Švedas paaiškino, kad šios minties atsisakyta dėl per didelės tiltelio įrengimo kainos.

„Įvyko rangos konkursas. Gauti pasiūlymai buvo didesni nei suplanuotos lėšos. Tam buvo nepritarta ir trūkstamais pinigais neprisidėta“, – teigė V.Švedas.

Miestas tilteliui įrengti buvo numatęs 90 tūkst. eurų, įskaitant ir projekto parengimą, o konkurso metu rangovai tiltelį siūlė pastatyti už mažiausiai 115–120 tūkst. eurų. Taigi buvęs laikinasis tiltas per upę netoli Jono kalnelio neatsiras. Anot V.Švedo, negauta nurodymo objektui ieškoti ir kitos vietos.

„Kol kas ir kitiems metams tokios priemonės nėra. Nebent prieš patvirtinant gruodžio mėnesį kažkas atsiras“, – teigė pašnekovas.

Anot jo, ateityje norima tiltą per upę įrengti greta planuojamos naujos mokyklos šalia Žolynų kvartalo.

Ten pėsčiųjų ir dviratininkų tiltas bus ne laikinas, o stacionarus, todėl tikėtina, kad jį statant bus galima panaudoti tik labai nedaug laikinojo tiltelio, stovėjusio Pilies tilto remonto metu, dalių.

V.Švedo teigimu, šiuo metu iš laikinojo tiltelio tinkamos tik metalinės jo sijos bei kitos detalės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

mikas

mikas portretas
pries rinkimus nenori kelti kainos po rinkimu bus milijonai
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių