Infekcinių ligų departamente – įkurtuvės

Infekcine liga apsirgę klaipėdiečiai nuo šiol kur kas greičiau sulauks medikų pagalbos, kur kas patogiau dirbs ir Klaipėdos universitetinės ligoninės Priėmimo skyriaus Infekcinių ligų poskyrio medikai.

Medikai dirbs saugiau

Pusmetį užtrukęs bei 30 tūkst. eurų kainavęs šio padalinio remontas baigtas, savaitės pradžioje jame jau bus priimami pirmieji pacientai.

Pasak Infekcinių ligų departamento vadovės Jolantos Česienės, senasis ir naujasis priėmimo skyriai skirsis kaip diena ir naktis. Pirmiausia bus labai palengvintas darbas slaugytojoms.

"Anksčiau pacientas patekdavo į bendrą erdvę, kur iki šiol sėdėjo ir slaugytoja, ir laukdavo ligoniai, o juk jų būna ir neblaivių, ir piktų, ir agresyvių. Naujajame Priėmimo skyriuje slaugytoja sėdės už langelio, kur pirmiausia bus saugi pati, be to, apsaugoti kompiuteriai, – netrukus duris atversiančio Priėmimo skyriaus Infekcinių ligų poskyrio privalumus vardijo J.Česienė.

Vadovės teigimu, dabar patogiau bus dirbti gydytojams, todėl kad jie turės atskirus kabinetus ir atskirus išėjimus į lauką. Yra atskira manipuliacinė, kur iš pacientų bus galima paimti kraujo. Anksčiau tai būdavo daroma tame pačiame kabinete, kur gydytojas apžiūrėdavo pacientą, tad jam tekdavo laukti, kol procedūra bus baigta.

"Tokiu būdu pagreitės darbas. Kai žmogus karščiuoja, vemia, viduriuoja, jam sunki kiekviena laukimo minutė. Naujai suremontuotas Priėmimo skyrius leis kur kas greičiau pasiųsti ligonį į palatą," – pasakojo J.Česienė.

Ligoniams – mažiau grėsmių

Skyrius įrengtas moderniai, laikantis daugybės reikalavimų. Personalui skirta atskira patalpa, čia yra dušo kabinos, poilsio kambarys.

Greitosios pagalbos automobiliai nauja estakada galės privažiuoti prie pat durų, medikai pro vienas Priėmimo skyriaus duris įleis kvėpavimo takų infekcijomis sergančius pacientus, pro kitas – pasigavusius žarnyno infekcijas.

Bus galimybė pacientus atskirti pagal amžių – įrengti suaugusiųjų bei vaikų apžiūros kabinetai.

Į juos pacientai galės patekti iš lauko arba koridoriaus, tai leis medikams atskirti sudėtingesnėmis, lengvai perduodamomis ligomis apsirgusius ligonius nuo kitų.

Atskiras įėjimas, laukiamasis, apžiūrų kabinetas, tualetas bei išėjimas įrengtas AIDS centre.

Bendrame laukiamajame pacientų patogumui taip pat įrengtas tualetas bei procedūrinis kabinetas. Po apžiūros ligoniai nebekontaktuoja su laukiančiais eilėje, jie kitais išėjimais nukreipiami gydyti.

Šventėms – pasiruošta

Privažiuoti prie šio skyriaus galima iš dviejų pusių – nuo Dragūnų kvartalo bei autobusų stotelės.

Skyriaus kabinetų durys – stumdomos, jų angos plačios, nėra slenksčių, tai labai patogu neįgaliems, ratukuose sėdintiems ligoniams.

Papasakojęs apie visas naujoves Klaipėdos universitetinės ligoninės vyriausiojo gydytojo pavaduotojas medicinai Gintautas Virketis juokavo, jog šių metų Jūros šventei Infekcinių ligų departamente jau pasiruošta.

Priėmimo skyrius yra paskutinis Infekciniame departamente suremontuotas padalinys. Ankstesniajame po remonto įsikurs centralizuota sterilizacinė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jonas

jonas portretas
o cia ifekcijos (zarazos) tikras profilis atidarymo metu
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių