Ir šiemet uostamiesčio studentams – premijos už reikšmingus darbus

Uostamiesčio savivaldybė ir šiemet premijuos penkis Klaipėdos universiteto absolventus už jų konkursui pateiktus aktualiausius, reikšmingus miestui bei turinčius pritaikomąjį pobūdį darbus.

Vakar posėdžiavusi septynių asmenų savivaldybės komisija iš penkiolikos pateiktų darbų iškart atmetė penkis, jie neatitiko keliamų reikalavimų.

Komisijos nariai atidžiau susipažino su trimis bakalauro ir septyniais magistro darbais.

Po svarstymo nuspręsta premiją skirti jos verčiausiems penkiems autoriams, pripažinus, kad jie yra itin aktualūs miestui, pažymint jų išliekamąją vertę.

Jelizavetos Kchmeliovos darbas parašytas anglų kalba apie imigrantų kultūrinės integracijos Klaipėdoje vadybą leis dorotis su vis aktualesne problema.

Buvo pateiktas ir Akvilės Poškienės magistro darbas „Klaipėdos silkių rūšiavimo sandėlio veikla XIX amžiuje ir Baltijos regiono kontekste“.

Pradžioje komisija abejojo, kiek ši tema gali būti pritaikoma miesto ateities vizijoms, bet atidžiau pasigilinę komisijos nariai suprato, kad autorė padarė daug teisingų ir aktualių pastebėjimų bei sudėliojo akcentus, kurie galėtų būti naudingi stiprinant Klaipėdos identitetą istoriniame kontekste.

Premijuotas ir Lauryno Urbiko bakalauro darbas aktualia miestui tema „Darnaus judumo planavimo socialinės ir geografinės sąlygos Klaipėdos miesto atveju“. Autorius jame gvildeno ir sunkiojo, lengvojo bei viešojo transporto srautų valdymo problemą mūsų mieste. Jame ne tik analizuojama situacija, bet ir dėstomos rekomendacijos, kurias miesto transporto specialistai ketina nagrinėti rimtai.

Tadas Astrauskas pateikė konkursui magistro darbą „Laivų blokų surinkimo aikštelės uždengimo kilnojamomis konstrukcijomis tyrimas“.

Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas pasakojo, kad iš pradžių abejota, ar darbe nagrinėjamas aspektas nėra aktualus tik vienai kompanijai. Tačiau atidžiau pasigilinę komisijos nariai nutarė, kad autoriaus siūloma metodika, kai uoste dengiama viskas, kas kelia triukšmą ir dulkes, yra gerokai plačiau pritaikoma visoje uosto teritorijoje. Klaipėdoje, kur vykdoma labai daug krovos, toks darbas yra ypač aktualus.

Kamilės Kvietkuvienės magistro darbas „Klaipėdos apskrities savivaldybių administracijų antikorupcinio programavimo patirtis ir iššūkiai, lyginamoji analizė“ komisijai pasirodė ypač aktualus.

„Lyginamoji šios temos analizė skirtingose savivaldybėse, neabejotinai, leis pasisemti būtinos patirties ir ateityje“, – kalbėjo V.Grubliauskas.

Premijos dydis – yra 578 eurų. Tokios premijos teikiamos nuo 2013 metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Klpd.

Klpd. portretas
Gera nuotrauka.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių