Išeiviai jungsis prie 100-mečio renginių

Iki Klaipėdos krašto prijungimo prie Lietuvos šimtmečio likus lygiai pusei metų, pasiruošimas šiam tiek uostamiesčiui, tiek ir visai šaliai svarbiam įvykiui – pačiame įkarštyje. Tuo klausimu Klaipėdos rotušėje lankėsi ir JAV lietuvių išeivių bendruomenės atstovas, Čikagoje įkurto Mažosios Lietuvos fondo ir draugijos pirmininkas kunigas Valdas Aušra.

Iš Klaipėdos kilęs liuteronų kunigas V.Aušra jau kelis dešimtmečius gyvena Jungtinėse Valstijose, kur vadovauja Mažosios Lietuvos fondui bei draugijai.

Tad nieko keista, kad artėjantis Klaipėdos krašto prijungimo prie Lietuvos šimtmetis aktualus ir Čikagos išeiviams.

Uostamiestyje viešėdamas kunigas užsuko į miesto rotušę aptarti, kaip išeiviai galėtų prisidėti prie renginių.

Juolab užsienio lietuviai jau ir anksčiau buvo kalbėję apie galimybes dalyvauti renginiuose, skirtuose šiai datai.

Klaipėdos vicemeras Arvydas Cesiulis labai džiaugėsi asmeniškai galėjęs susipažinti su žmogumi, kuris atstovauja nemažai daliai lietuvių ir jų palikuonių JAV.

"Buvo labai geras dalykiškas pokalbis. Mes kalbėjome apie artėjančius Klaipėdos krašto prijungimo prie Lietuvos jubiliejaus renginius. Pristatėme programą, parodėme, kokia yra Vyriausybės patvirtinta programa. Pasikalbėjome, kaip lietuvių išeiviai galėtų prie jų prisidėti. Jam labai patiko idėja, kad išeivių palikuonys bus pakviesti dalyvauti tradiciniame naktiniame žygyje", – kalbėjo A.Cesiulis.

Seimas dar pernai priėmė sprendimą 2023-iuosius skelbti Klaipėdos prijungimo prie Lietuvos šimtmečio metais, Vyriausybė įsipareigojo sudaryti darbo grupę, kuri organizuos renginius valstybės mastu.

Pasak Klaipėdos vicemero A.Cesiulio, savivaldybė irgi yra parengusi renginių sąrašą, kaip turėtų atrodyti šimtmečio minėjimas.

Miesto vadovų įsitikinimu, renginiai šia proga turėtų vykti keturiais lygiais – tarptautiniu, valstybiniu, regioniniu ir vietiniu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

velniop

velniop portretas
išeivius.

Anonimas

Anonimas portretas
Kaip gerai kalbėti sėdint Amerikėj , išvykot ir viskas ,nesirupinkit ir nemokinkit mūsu kaip mums gyventi ir ka mums daryti . 100 metu okupacijos , o ne prijungimo, jūs net istorija iškraipot . Tai tiek .

Klpd.

Klpd. portretas
Geriau jūs pasakykit kada gryšit Namo. Arba bent jūsų vaikai ar anūkai. Negi nematot kad lietuviai baigiami išnaikinti, negi jums dėl to neskauda širdies? Aš niekada nesiliauju laukęs kad tiek į ES, tiek į kitas užsienio valstybes išvykę mūsiškai sugryš atgal. Žinoma, mūsų šalis antiek su š ikta kad čia pragyvent reikia ypatingų gabumų ir ne bet kokių, bet -gi viskas įmanoma...O kol kas džiugina kad jūs atsimenat kad kažką drot... tikėtina ne vien savo naudai...P.S. neklausykit nei vieno valdžiažmogio, o ypač partinių niekšų-čia sektos ir nusikaltėliai.Jiems Lietuva ir lietuviai tikrai nerūpi
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių