Išrinkti įspūdingiausi parado laivai

Antradienį apdovanoti labiausiai pasižymėję Laivų parado flotilės dalyviai ir kūrybiškiausios įgulos. Liaupsių šventės pažiboms negailėjusi komisija ryškiausiu laivu pripažino "Sumpuką".

Jų atstovams dovanas ir atminimo nuotraukas įteikė Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos generalinis direktorius Arvydas Vaitkus bei šventės organizatorius, įstaigos "Klaipėdos šventės" direktorius Romandas Žiubrys. Jis pasidžiaugė, kad organizuojant renginį buvo sėkmingai bendradarbiaujama su Uosto direkcija.

"Tiems, kurie stebėjo reginį iš kranto, viskas atrodė labai paprasta, tačiau vienas didžiausių mums tekusių iššūkių – intensyvios laivybos pašonėje atlikti pirotechnikos šou. Vis tik pramonės, uosto ir kultūrininkų tarpusavio supratimas, kaip paaiškėjo, duoda gerus rezultatus", – pažymėjo R.Žiubrys.

Šiemet Laivų paradas gavo neeilinį išbandymą oru, bet vėjas ir lietus nesujaukė renginio scenarijaus.

"Oras priklauso nuo aukštesnių instancijų. Tačiau smagu girdėti, kad dalyvių ir lankytojų atsiliepimai geri, o mes galėjo prie viso to prisidėti", – sakė A.Vaitkus.

Komisija apdovanojimams rinkosi tik iš tų laivų, kurie organizatoriams buvo atsiuntę užpildytas dalyvio registracijos anketas. Tokių laivų sąraše buvo 39.

Pirmąją vietą pelnė patraukęs nereto šventės dalyvio žvilgsnį – motorinis laivas "Sumpuka".

Antrąją vietą užėmė daugelio žmonių dėmesį patraukęs pramoginis kateris "Alina". Jo atstovai pridūrė, kad šiam laiveliui paradas – tarsi Kalėdos.

Komisijos nepastebėti neliko ir trečiąją vietą pelnę įspūdingas, jūrinį verslą atstovaujantis hidrografinis laivas "Lota".

Už eleganciją ir pabūklus apdovanotas Klaipėdos universiteto burlaivis "Brabanderis" ir jo kapitonas Valdemaras Vizbaras.

Taip pat Laivų parado debiutas, sulaukęs pasisekimo – Aplinkos apsaugos agentūros mokslinių tyrimų laivu katamaranas "Vėjūnas". Laivo kapitonas – Kapitonas Gintautas Markevičius.

Prizą gavo ir įspūdingą šokio numerį Kuršių mariose atlikę jūriniai vilkikai – TAK-10 ir TAK-11. Atminimo nuotrauka įteikta TAK-10 kapitonui Ričardui Ugintui.

Pernai gražiausio laivo apdovanojimą pelnė pramoginis kateris "Svaja 7377".



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rita

Rita portretas
Sveikinam Kęstuti ! Ačiū, kad isileidot ta vakara į savo kajute pačiam gražiausiam laivelį ;) vakaras nepamirštamas !
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių