Įstatymams nusižengė dėl E.Gentvilo

Klaipėdos politikai nelinkę laikytis įstatymų. Tai jie įrodė šiandien, kai balsavo už pateiktą sprendimo projektą, nors prieš tai buvo įspėti, kad jis prasilenkia su aukštesniais teisės aktais.

Miesto tarybos nariai suklupo tvirtindami naują komitetų sudėtį. Ji pasikeitė todėl, kad į miesto tarybą grįžo Eugenijus Gentvilas. Ji pakeitė Jurgitą Choromanskytę, kuri būdama tarybos nare buvo deleguota į Ugdymo ir jaunimo reikalų komitetą. Tačiau jis E.Gentvilui pasirodė nepatrauklus, todėl šio komiteto nariu jis netapo.

E.Gentvilas deleguotas į Savivaldybės turto komitetą, todėl iš jo turėjo pasitraukti kitas Liberalų Sąjūdžio frakcijos miesto tarybos atstovas Gintautas Antanas Murauskas. Jis perėjo į Miesto ūkio komitetą.

Politikams taip pasiskirsčius po komitetus, Ugdymo ir jaunimo reikalų komitete liko vos trys nariai. Visi jie priklauso valdančiajai daugumai.

Miesto tarybai šiandien buvo pateikta patvirtinti naują komitetų sudėtį. Savivaldybės juristai politikus prieš balsavimą įspėjo, kad šiems nubalsavus už sprendimą projektą, bus pažeisti įstatymai, nes teisės aktai numato, kad komitetuose proporcingai turi būti ir valdančiosios daugumos, ir opozicijos atstovų.

Tą patį politikams pakartojo ir Vyriausybės atstovo Klaipėdos apskrityje tarnybos vyresnioji patarėja Daiva Kerekeš.

Tačiau nepaisydami įspėjimų politikai patvirtino naują komitetų sudėtį. „Dabar pritarsime ir lauksime Vyriausybės atstovės Klaipėdos apskrityje Kristinos Vintilaitės teikimo naikinti sprendimą“, - tolimesnių įvykių eigą numatė meras Rimantas Taraškevičius.

Jo teigimu, Ugdymo ir jaunimo reikalų komitete opozicijos atstovų nėra, nes mažumoje esančios partijos savo atstovų nedelegavo.

Penki Liberalų Sąjūdžio frakcijos nariai yra išsiskirstę po penkis įvairius komitetus, todėl esą neturėjo, ką deleguoti. Konservatoriai, kurių miesto taryboje taip pat yra penki, savo atstovus yra delegavę į keturis komitetus, tad viename iš jų - Socialinių reikalų - dirba du konservatoriai.

„Frakcijų atstovų pasitarime siūlau panaikinti Strateginės plėtros komitetą. Tuomet liktų šeši komitetai, kuriuose būtų po penkis narius - ir iš valdančiosios daugumos, ir iš opozicijos. Tačiau panaikinti vieno komiteto niekas nepanoro“, - teigė Liberalų Sąjūdžio frakcijos narė Alina Velykienė.

Šiuo metu yra septyni komitetai ir dar vienas - Kontrolės, į kurį deleguojama po vieną į miesto tarybą patekusios partijos atstovą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių