Jachtai „Lietuva“ – naujos užduotys: atėjo laikas garsinti Klaipėdos vardą

Suremontuota Klaipėdos savivaldybei priklausanti jachta "Lietuva" pradeda naują gyvenimą. Netrukus ketinama pasirašyti sutartį su buriuotojų klubu, kurio nariai bus įpareigoti rūpintis laivu.

Po ilgiau, nei planuota, vykdyto jachtos remonto vakar ją apžiūrėjo miesto meras Vytautas Grubliauskas.

Jis prisipažino, kad apžiūrint šį istoriniu jau vadinamą laivą jį aplankė deja vu (kai atrodo, jog dabar juntamas potyris jau buvo aplankęs praeityje) jausmas, kai Klaipėda išgelbsti Lietuvą.

"Pamatę, kaip jachta sutvarkyta, pagražinta ir atnaujinta, suprantame, kad ateina laikas "Lietuvai" garsinti Klaipėdos vardą pasaulyje. Pamatytas vaizdas paliko pasididžiavimo jausmą, "Lietuva" atgimsta naujam savo gyvavimo etapui. Žengdama į savo gyvavimo 45-metį ji jaus naujo variklio gausmą: atnaujinta beveik viskas, įdiegtos naujausios technologijos, saugos priemonės. Sunku net pasakyti, kas liko seno. Liko labai nedaug: pavadinimas, dvasia, šturvalas – senas, bet atnaujintas. Viskas padaryta su didžiule meile", – įspūdžiais po apsilankymo jachtoje dalijosi V.Grubliauskas.

Jachtos remontas kainavo apie trečdalį milijono eurų. "Lietuva" jau buvo išplaukusi į jūrą per Jūros šventę, kai buvo nuleidžiami vainikai negrįžusiesiems iš reisų. Rugsėjo gale arba spalio pradžioje jachta ketina pakelti bures trijų ar keturių dienų bandomajai kelionei.

Į šią išvyką jachtos "Lietuva" kapitonas Osvaldas Kudzevičius ketina imti ne tik savo komandą, bet ir laivą atnaujinusios įmonės atstovus. Jie turės progą patys įsitikinti savo darbų kokybe.

Netrukus ketinama pasirašyti naują sutartį, kuria savivaldybė perduos laivą naudotis sporto klubui "Ostmarina", kuris, kaip ir iki šiol, bus jachtos operatoriumi.

"Manau, sutartyje turės atsirasti naujų akcentų, kad ja galėtų naudotis ir jūrų kadetai, ji galėtų būti naudojama reprezentaciniams ar pažintiniams tikslams. Suremontuotas turtas turėtų būti perduotas Klaipėdos miestui artimiausiu metu – kitą ar dar kitą savaitę", – pasakojo meras.

Paklaustas, ar ne per brangu į privačias rankas atiduoti tokį vertingą miesto turtą, V.Grubliauskas svarstė, ar jachtos įgulą įdarbinti savivaldybės administracijoje nebūtų dar brangiau ir itin neprofesionalu. Pasak mero, miestas turi rūpintis savo turto panaudojimu ir renkasi geriausią būdą tai daryti.

"Iki šiol niekam nekėlė abejonių pasirinktas modelis, kai pagal sutartį pavedama klubui prižiūrėti, eksploatuoti, tvarkyti ir atlikti jachtai "Lietuva" deleguotą misiją", – tikino V.Grubliauskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vagi

Vagi portretas
Ziubrys giriasi kad prisidėjo kažkuo. Gal kas zinote kuo? Nes juoka sukėlė buriuotojams

Jūrininkas

Jūrininkas  portretas
Tokio dydžio ir stovio jachta kainuoja dvigubai mažiau nei remontas. Gerai pinigų paplovė kai kas.

Klausimas

Klausimas portretas
jeigu neprigirdintis, su bloga uosle ir t.t. senis liko baisiai patenkintas (kas jau įtartina) , tai ar liko patenkinta jo storašiknė ilgamečiai džiazuojanti iš miesto biudžeto siurbelė?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių