Pereiti į pagrindinį turinį

Jachtklube verda darbas

2009-04-15 09:00
Jachtklube verda darbas
Jachtklube verda darbas / Eglės Kasperavičiūtės nuotr. Nauda: kiekvienais metais jaunimas ruošia jachtą varžyboms ir už tai turi progą dalyvauti burlaivių regatoje "The Tall Ships Races".

Atšilus orui jachtklubuose prasidėjo sujudimas. Buriuotojai ruošiasi artėjančiam regatų sezonui.

Svarbiausias šių metų įvykis buriuotojams bus tarptautinė regata "The Tall Ships‘ Races Baltic 2009". Joje jau šeštąjį kartą iš eilės dalyvaus jachta "Lietuva". Antrajame varžybų etape iš Suomijos Turku uosto į Klaipėdą ketina plaukti dar keli lietuvių laivai – "Lady L", "Litas", "Pegasus", Klaipėdos universiteto burlaivis "Brabander".

Pasiruošti tokiai regatai reikia nemažai laiko ir pinigų. Laivas turi atitikti tarptautinės organizacijos "Sail Training International" reikalavimus. Svarbiausi iš jų – specialios saugumo ir gelbėjimo priemonės.

Taip pat reikalaujama, kad ne mažiau nei pusė įgulos narių būtų jaunimas nuo 16 iki 25 metų.

Todėl tik nedidelė dalis buriuotojų dalyvaus tarptautinėje regatoje.

Pirmasis tarptautinės burlaivių regatos etapas prasidės Gdynės mieste (Lenkija) liepos 2–5 d. Iš Gdynės burlaiviai plauks į Sankt Peterburgą (Rusija). Iš ten – į Turku uostą Suomijoje. Paskutinis etapas bus iš Turku iki Klaipėdos.

Pasak jachtos "Lietuva" kapitono Osvaldo Kudzevičiaus, įgula jau pradėjo ruošti laivą varžyboms.

Kiekvienais metais senoji "Lietuvos" įgula kviečia jaunuolius išbandyti savo jėgas buriavime ir tapti įgulos nariais. "Šiais metais esame kiek nusivylę. Jaunimas labai pasyvus. Užsiregistravo apie 20 žmonių, bet prie sezonui tvarkomo laivo ateina tik keli", – kalbėjo laivo kapitonas.

Jachta "Lietuva" vis dar iškelta ant kranto Smiltynės jachtklube. Į vandenį nuleisti ją planuojama gegužės viduryje. Prieš varžybų sezoną "Lietuva" dar plauks į Švediją pasiimti naujo 22 m laivo stiebo. "Pagaliau išklausytos mūsų maldos. Su savivaldybės pagalba suradome 200 tūkstančių naujam stiebui. Jo verkiant reikėjo", – teigė O.Kudzevičius.

Kapitonas tvirtino, jog prieš išplaukiant į "The Tall Ships Races" regatą "Lietuva" dar spės sudalyvauti lietuvių rengiamose varžybose "Gero vėjo", taip pat latvių organizuojamoje "Baltic Open" regatoje.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų