JAV kariškiai aplankė globos namų auklėtinius

“Išsipildė sena mūsų svajonė“, – taip vaikų globos namų „Rytas“ vadovė Regina Milašienė apibūdino penktadienį auklėtinius aplankiusių svečių iš JAV vizitą bei dovaną.

Rytas globos namuose prasidėjo šventiškai: atvažiavo būrys JAV karinio laivo „USS Donald Cook“ įgulos nariai, šios šalies ambasadorės pavaduotojas Howardas Solomonas, miesto meras Vytautas Grubliauskas, savivaldybės darbuotojai.

„Ryto“ auklėtinių draugystė su amerikiečiais prasidėjo 2000-aisiais. Beveik kasmet atvykstantys aplankyti globos namų auklėtinių šios šalies kariškiai bei ambasados atstovai kaskart pasirūpina dovanomis.

Šį kartą vaikams padovanota žaidimų aikštelės įranga. Globos namų direktorė R.Milašienė tikino, jog apie svajojo tai labai seniai, bet nedrąsiai. Kartą panašaus JAV kariškių vizito metu paklausta, kas labiausiai pradžiugintų auklėtinius direktorė užsiminė, jog mažiausiems ir neįgaliems vaikams labai trūksta lauko žaidimų.

„Šventė pavyko fantastiškai. Kelerius metus iš eilės su kariais susitikdavome, vaikai su jais pažaisdavo, svečiai padažydavo, pavalydavo ir tiek. Dovana be galo nudžiugino vaikus. Gavome medines laipynes ir pripučiamą pilį, kurią vaikų džiaugsmui pripūsime geru oru ir per šventes, – džiaugėsi R.Milašienė. – Vaikai patyrė labai daug bendravimo džiaugsmo, mūsų auklėtiniai sulaukia daug svečių, tad yra įpratę atvirai ir nuoširdžiai bendrauti. Nemažai vaikų moka kalbėti angliškai.“

Berniukai džiaugėsi galėdami pasivaržyti su JAV jūrininkais krepšinio aikštelėje. Paklusti, kas laimėjo, nė vienos komandos nariai negalėjo atsakyti į šį klausimą. Ne rezultatas buvo svarbu, smagiausiai buvo drauge žaisti.

Svečiai džiugino nuoširdžiu bendravimu, vos užgrojus muzikai, nesiragindami šoko. Juos ypač sudomino paroda, kurioje nuotraukomis ir aprašymais pasakojama apie vaikų globos namų ir JAV ambasados bei kariškių draugystę.

„Užsiminėme ir apie kitas savo svajones. Nors jos nėra labai pigios, svečiai pažadėjo paieškoti būdų jas įgyvendinti. Kiekvienam svečiui atsisveikindami padovanojome nuotraukas iš tą pačią dieną vykusios šventės“, – pasakojo R.Milašienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių