Pereiti į pagrindinį turinį

Jonines švęs ant vandens

2009-06-19 23:59

Kuršių mariose pirmą kartą startuos naktinė regata. Taip romantiškai ir su sportine dvasia buriuotojai ketina paminėti Jonines.

„Joninių nakties regata – 2009“ prasidės penktadienio vakare. Buriuotojai startuos Klaipėdoje, plauks iki Nidos, vėliau pasuks Ventės rago link, o rytą grįš atgal į Klaipėdą, taip apsukdami simbolinį ratą aplink Kuršių marias.

Dalyvauti pirmoje nakties regatoje pasiryžo 11 jachtų. Tačiau organizatoriai tikisi sulaukti ir daugiau dalyvių, kurie, jų manymu, užsiregistruos prieš pat startą.

Dalyvaujantys regatoje bus suskirstyti į dvi grupes – sportinę ir turistinę. Sportinėje grupėje varžysis vos prieš savaitę iš tarptautinės regatos „Baltic Open regatta“ grįžusios jachtos „Tojana“, „Lady L“ ir olimpinį medalį kadaise iškovojusio Gintauto Mincės vadovaujama jachta „Marius BMW“. Laisvojoje grupėje – ir energingas jaunimas, ir ramesnės šeimyninės įgulos.

Vienas iš renginio organizatorių Vilius Tamkvaitis teigė, jog Kuršių mariose navigaciniai ženklai pritaikyti buriavimui naktį. Tačiau tamsiu paros metu buriuoti sunku – sudėtingesnė navigacija, reikia gerai pažinoti vietovę, saugotis tinklų. Tuo labiau kad buriuotojų laukia permainingos oro sąlygos – lietų keis saulė ir nepastovus vėjas.

Naktinės regatos idėją klaipėdiečiai pasiskolino iš Vilniaus buriuotojų, kurie kiekvienais metais Trakuose tokį plaukimą rengia prieš Jonines.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų