Jono kalnelį sutvarkys iki Joninių

Klaipėdiečiai vis skundžiasi pernai rekonstruotu Bastionų kompleksu. Vieniems netiko apšvietimas, kitiems – fontanų muzika. Įvertinusi Jono kalnelio būklę savivaldybė nustatė nedidelių trūkumų. Daugumą jų planuojama pašalinti iki kitos savaitės vidurio.

„Žadėjo didžiąją dalį sutvarkyti iki Joninių. Oro sąlygos, vandalai – visko numatyti neįmanoma. Kiek man teko susidurti, tokių smulkmenų kartais išlenda. Bet nėra tokių didelių defektų, kad reikėtų viską iš pagrindų tvarkyti“, – paaiškino uostamiesčio savivaldybės Projektų skyriaus vyriausioji specialistė Ilona Dulkytė.

Gegužės gale ir birželio pradžioje teritoriją apžiūrėję savivaldybės atstovai sutvarkyto Jono kalnelio būklę vertina gerai.

„Buvo rasta kažkiek smulkmenų. Kai kuriose vietose reikia patvarkyti betoninę aikštę, perdažyti vietomis parūdijusius paternos vartus“, – vardijo vyriausioji specialistė.

Teritoriją tvarkiusi bendrovė „Pamario restauratorius“ dalį trūkumų jau ištaisė, kitus tebetaiso.

„Šalia aikštės yra du žaidimų įrenginiai su vandeniu. Patikrinus vienas iš jų tiesiog neveikė. Žiūrės, kas jam yra“, – teigė I.Dulkytė.

Pernai užbaigus Jono kalnelio rekonstrukciją, savivaldybė sulaukė gyventojų skundų.

„Buvo pradžioje dėl apšvietimo naktį. Bet sureguliavome. Neseniai buvo pareikštas nepasitenkinimas dėl fontano muzikos savaitgaliais. Vienas iš fontanų penktadienį ir šeštadienį paskutinį kartą groja dešimtą vakaro. Gal per vėlai. Svarstysime paskutinį pagrojimą paankstinti arba išvis jo atsisakyti“, – kalbėjo savivaldybės atstovė.

Gyventojai skundėsi ir prie kalnelio įrengtoje krepšinio aikštelėje nusuktu lanku. Kiti piktinosi po rekonstrukcijos gretimame kieme besirenkančiu lietaus vandeniu.

Jono kalnelio rekonstrukcija kainavo daugiau nei 2 mln. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jone

Jone portretas
Tai jau seniai niekas Jono kalneliu nevadina, net paauglius girdėjau sakant, kad einam į trinkelių kalnelį. O fontanu nepavadinsi, tai elementarus vanduo iš asfalto. As dar turiu vilties, kad stačius laiptus rekonstruos, nes ten užprogramuota nelaimė ir vaizdas klaikuma ir nykuma

Laiptai

Laiptai portretas
Laiptus kurie išeina į Bangų gatvę reikėtų užtverti dėl per staigaus statumo. Pavojinga mažiems vaikams ir seniems žmonėms. Tikrai sulauksim nelaimės.

4

4 portretas
Viskas ten labai gerai, palauksim ir pažiūrėsim kas ten išaugs iš rytines pusės, tada pilnai bus aišku
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių