Juodkrantėje laikinai uždarytas Raganų kalnas

Dėl sanitarinių miško kirtimų dviem dienoms uždaryta Raganų kalno ekspozicija Juodkrantėje, pranešė Neringos savivaldybė.

Draudimas lankyti ekspoziciją galios pirmadienį ir antradienį, kol bus vykdomi atrankiniai sanitariniai miško kirtimai ir kenkėjo pažeistos medienos išvežimas.

Pasak Neringos savivaldybės, tokių priemonių būtina imtis siekiant sustabdyti sparčiai plintantį pavojingo medžių liemenų kenkėjo – žievėgraužio tipografo – plitimą Juodkrantės sengirėje.

Kaip informavo Valstybinių miškų urėdijos Kretingos regioninis padalinys, vykdant darbus gali kilti grėsmė Raganų kalno ekspozicijos lankytojams, tad nuspręsta lankymąsi teritorijoje uždrausti. Draudimą žymi įspėjamosios juostos ties pagrindiniais patekimais į ekspoziciją.

Raganų kalnas – 42 metrų aukščio parabolinė kopa Juodkrantėje, garsi tautodailės skulptūrų parku, jis įrengtas 1979 metais. Nuo 1995-ųjų jis paskelbtas geomorfologiniu gamtos paminklu.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

na

na portretas
Birutės kalnas jau „numedintas”, iš akmenų pusės primena Gedimino pilies vaizdą, o smėlis tai kopinis ir birus. Vaidenasi konkrečiai, turbūt, ar ne ?

Bailiai

Bailiai portretas
Pridėjo girininkija į kelnes dėl kompiuterinių gamtos mylėtojų šūkaliojimų, nenupurškė laiku, tai dabar medienos pirtelėms šimtametės pasidarys, kur ritamės su tokiu europėjimu, lozunginiai pseudo gamtosaugininkai sveiką protą jau užgožia ir bojot verčia...o gal tai naudinga???
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių