Juodojoje tvirtovėje Giruliuose – spektakliai

Juodoji tvirtovė Giruliuose gyva karybos klubų entuziastų dėka. Kaip ir kasmet, čia vyko napoleonistikos festivalis, kurio metu buvo sukurtas Napoleono rekonstrukcinis mūšis. Paplūdimyje besiilsinčius žmones stebino ir Antrojo pasaulinio karo rekonstruktoriai.

Juodoji tvirtovė arba "Memel Nord" įtvirtinimai – ne tik muziejus. Ši erdvė itin dažnai pritaikoma įvairiems istorinio pobūdžio spektakliams, taip pat ir istorinių įvykių rekonstrukcijoms.

"Ir labai dažnai veiksmas vyksta ne tik tvirtovės viduje. Kaip ir šįkart, per Napoleonistikos festivalį. Čia susirinko įvairūs karybos klubai, tarp jų – ir Antrojo pasaulinio karo rekonstruktoriai. Šie įtvirtinimai dėl to yra "gyvi", nes juose leista veikti tų klubų entuziastams. Mes jiems netrukdome daryti tai, ko įstatymai nedraudžia", – teigė Pajūrio regioninio parko direkcijos ekologas Erlandas Paplauskis.

Nors savaitgalį vykęs renginys buvo skelbtas viešai, žiūrovus galėjo nustebinti nebent tik šmėstelėjusi Antrojo pasaulinio karo laikų nacių vėliava.

Tačiau, anot E.Paplauskio, tos vėliavos laikyti nuolat iškeltos neleidžiama, kaip ir sovietų atributikos. Jos esą naudojamos tik istorinių įvykių rekonstrukcijos renginiams ir fotosesijoms.

Parko atstovas pabrėžė, kad nepropaguoja nacių ir komunistų ideologijų, kurios buvo nusikalstamos žmonijai. Šio muziejaus tikslas – rekonstruoti istorinius įvykius. Ir šių dviejų nusikalstamų režimų vėliavos – tik eksponatai.

"Jokių pretenzijų dėl anų laikų simbolikos išgirsti dar neteko, nors renginių ir būna labai daug. Pasitaiko vaidinimų, kur rekonstruktoriai dėvi ir nacių, ir sovietų karių uniformas. Tuos spektaklius mato ir rusai, ir vokiečiai, niekas nesipiktina, supranta, apie ką kalbama", – tikino E.Paplauskis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

to To: idomu...

to To: idomu... portretas
esi debilas,todel pasimokyk istorijos...kokia dar Klaipeda 1939 m,tik Memel.

Atsakymai2

Atsakymai2 portretas
O dėl užsieniečiu- puikiai supranta, ypač vokiečiai ir stipriai palaiko tai, jog atvaizduojame tai, ko duok Dieve niekada negalime daugiau pakartoti. Gaila, tačiau būtent tarp mūsų visuomenes atsiranda tokių žmoniu kurie dar ne visai "pribrende" istorijai.

Atsakymai

Atsakymai portretas
Su kuom "kovoja" dabartinis klubas "Miško broliai" t.y. kokia yra jų klubo vizija geriau klausti jų pačių. O dėl pavadinimo- tai originalus baterijos pavadinimas, todėl nemanyčiau jog jį reikėtu kažkaip keisti, bet jei vis manote kitaip mielai laukiame jūsų savaitgaliais tolimesnėms diskusijoms. O visiems kurie mano jog istoriniais tikslais kuriamos mūšių inscenizacijos yra "dėdžių žaidimai" linkiu nebūti tokiais mankurtais, ir kada nors suprasti, jog viskas daroma savanoriškais tikslais, be finansinio atlygio tam kad parodyti karo siaubą bei totalitarinių valstybių bepraamybę saugiais, tačiau įdomiais būdais.
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių