Jūreivystės mokykloje – naujas vadovas

Diplomatas, tolimojo plaukiojimo kapitonas, buvęs parlamentaras klaipėdietis Vaclavas Stankevičius, baigęs diplomatinę tarnybą, grįžo į Klaipėdą ir jau antrą savaitę vadovauja Lietuvos aukštajai jūreivystės mokyklai.

Po 10 metų darbo Užsienio reikalų ministerijoje diplomatas ir jūrininkas, buvęs politikas klaipėdietis V.Stankevičius ryžosi dalyvauti atrankos konkurse į Lietuvos aukštosios jūreivystės mokyklos vadovo vietą ir jį laimėjo. Beje, jis pats yra šios mokymo įstaigos absolventas.

"Esu tas žmogus, kuris gali palyginti, kaip atrodė ši įstaiga prieš kelis dešimtmečius ir dabar. Tada ji vadinosi Klaipėdos jūreivystės mokykla, dabar – Lietuvos aukštoji jūreivystės mokykla. Pasikeitė labai daug kas, ne tik pavadinimas. Ir tik į geresnę pusę. Tai didelis prof. Viktoro Senčilos ir viso kolektyvo nuopelnas. Tikrai yra kuo pasidžiaugti, šuolis į priekį yra milžiniškas", – atviravo V.Stankevičius.

64-erių V.Stankevičius tolimojo plaukiojimo jūrų kapitonu dirbo 17 metų.

Po to krante buvo Klaipėdos transporto laivyno (iki jo privatizacijos) direktoriumi laivyno eksploatacijai, kompanijos viceprezidentu.

Buvo išrinktas į Klaipėdos miesto tarybą, o 2000–2008 m. buvo Seimo nariu, priklausė Naujosios sąjungos (socialliberalų) frakcijai.

Vėliau, nuo 2009-ųjų iki 2014-ųjų, V.Stankevičius vadovavo Generaliniam konsulatui Rusijos Kaliningrado srityje, nuo 2015-ųjų yra Lietuvos konsulas Seinuose, Lenkijoje.

"Užsienio reikalų ministerijoje dirbau lygiai dešimt metų. Atėjo laikas, išėjau. Gailiuosi tik vieno, kad ne viską spėjau padaryti. Dabar tenka gilintis visai į kitus dalykus. Niekada gyvenime neplanavau, kad dirbsiu švietimo sistemoje. Mokykloje dirbu jau antrą savaitę, įspūdžiai labai geri, puikus darbo kolektyvas, aukštos kvalifikacijos dėstytojai. Kol kas vyksta studentų priėmimas", – kalbėjo naujasis įstaigos vadovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

siaubas

siaubas portretas
siaubas atėjo LAJM- prasidės jos griūtis su tokiu diplomatu. palauksim

Dariui

Dariui portretas
gal tu priklausai tiems kurie tik ir laukia kažko blogo ir kiekvienas geras pasikeitimas tiek Lietuvoje tiek Klaipėdoje tave nervina?

Darius

Darius portretas
normalus jureiviai tratina mergas uostuose ir lebauja, jureiviai didziausi p..zdabolai visuomenes socialiniame pjuvyje
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių