Jūrininkų ligoninė pagerbė savo profesijos lyderius

  • Teksto dydis:

Klaipėdos jūrininkų ligoninė gražiausių metų švenčių išvakarėse pagerbė bei apdovanojo savo profesijos lyderius. Šį garbingą titulą turinčių kolegų gretas papildė dar šeši įvairių sričių profesionalai.

Sulaukė kolegų įvertinimo

Tradicinė šventinė popietė „Ant gerumo sparnų“, kai menininkai Klaipėdos jūrininkų ligoninei dovanoja savo kūrinius, šiemet buvo netradicinė. Šventiniame renginyje pasveikinti ir įstaigos profesijos lyderiai. Šis garbingas titulas skiriamas ligoninės pacientų, vadovų ir kolegų pripažintiems darbuotojams.

„Žmonės, kurie dirba nuoširdžiai, kurie besąlygiškai yra atsidavę savo profesijai, nuolatos tobulėja, dalijasi savo žiniomis, kuriuos pripažįsta, vertina ir gerbia tiek pacientai, tiek kolegos yra savo profesijos lyderiai“, – sakė Klaipėdos jūrininkų ligoninės direktorius prof. dr. Jonas Sąlyga.

Jau aštuonerius metus teikiami pripažinimo ženklai šį kartą skirti 6 ligoninės darbuotojams: Klaipėdos jūrininkų ligoninės Palangos departamento vadovei Laimutei Ežerinskienei, Širdies chirurgijos skyriaus gydytojui, širdies chirurgui Rimantui Lenkaičiui, II Kardiologijos skyriaus vyresniajai slaugytojai Irenai Gudauskienei, Fizinės medicinos ir reabilitacijos skyriaus kineziterapeutui Valdui Joneliui, Ūkio ir techninės tarnybos inžinierei Violetai Kovieraitei bei technikui Juozui Dovidauskui.

Įvertino: Klaipėdos jūrininkų ligoninės profesijos lyderiai, vadovai ir dvasininkai įamžintoje apdovanojimų akimirkoje. Iš kairės: ligoninės kapelionas S. Stumbra, vyriausioji slaugytoja A. Smagurienė, technikas J. Dovidauskas, Palangos departamento vadovė L. Ežerinskienė, ligoninės direktorius J. Sąlyga, Telšių vyskupas Algirdas Jurevičius, širdies chirurgas R. Lenkaitis, skyriaus vyresnioji slaugytoja I. Gudauskienė, kineziterapeutas V. Jonelys, inžinierė V. Kovieraitė.   Vytauto Liaudanskio nuotr.

Kiekvieną apdovanojimą lydėjo griausmingi kolegų aplodismentai, šilti bei nuoširdūs sveikinimo žodžiai, o patys nominantai graudinosi ir dėkojo už parodytą išskirtinį dėmesį. Laureatus sveikinę kolegos pasakojo, kad profesijos lyderiai yra ne tik atsidavę savo srities profesionalai, bet ir savo gera nuotaika, šiluma, noru padėti bei kitomis išskirtinėmis savybėmis pasižymintys žmonės.

Profesijos lyderių – per 30

Klaipėdos jūrininkų ligoninės I kardiologijos skyriaus vedėja dr. Dalia Jarašūnienė, kiek anksčiau pelniusi šį apdovanojimą, pastebėjo, jog profesijos lyderio kelias – ilgas, o pripažinimas pirmiausia ateina iš pacientų.

Profesijos lyderių pagerbimas – viena iš ilgamečių ligoninės tradicijų, kuri pradėta 2014 m., minint ligoninės 20-metį. Klaipėdos jūrininkų ligoninės Profesijos lyderio ženklą iš sidabro, aukso ir emalio sukūrė klaipėdietis juvelyras Vidas Bizauskas.

Žmonės, kurie dirba nuoširdžiai, kurie besąlygiškai yra atsidavę savo profesijai, nuolatos tobulėja, dalijasi savo žiniomis, kuriuos pripažįsta, vertina ir gerbia tiek pacientai, tiek kolegos yra savo profesijos lyderiai.

Per aštuonerius metus Profesijos lyderio ženklas įteiktas 15 gydytojų, 13 slaugytojų ir 11 kitų sričių darbuotojų.

Klaipėdos jūrininkų ligoninės vyriausioji slaugytoja Aida Smagurienė pasidžiaugė, kad šiemet nuopelnų įvertinimo sulaukė ne vienas ligoninės medikas ne tik gydymo įstaigos, bet ir visos Lietuvos mastu.

Ilgametes tradicijas papildė naujos

Sakydamas šventinę kalbą, J.Sąlyga pasidžiaugė ne vienerius metus ligoninės puoselėjamomis ir naujai sukurtomis tradicijomis: medikai rėmė Ukrainos žmones, organizavo nemokamą širdies aortos patikrą, minėjo Širdies nepakankamumo dieną, o Pasaulinės širdies dienos proga jau 16-ąjį kartą mynė dviračių pedalus jūros link.

Vadovas taip pat dėkingas, kad kasmet prieš didžiąsias metų šventes į ligoninę susirenka didžiulis būrys menininkų, kurie per 26 metus padovanojo daugiau nei 600 meno kūrinių, tad ligoninė pelnytai vadinama gyva meno galerija.

„Žmonės, kurie dirba nuoširdžiai, kurie besąlygiškai yra atsidavę savo profesijai, nuolatos tobulėja, dalijasi savo žiniomis, kuriuos pripažįsta, vertina ir gerbia tiek pacientai, tiek kolegos yra savo profesijos lyderiai“, – sakė J. Sąlyga.

Šiemet 26 menininkai padovanojo 20 skirtingų meno kūrinių. Pasak Lietuvos dailininkų sąjungos Klaipėdos skyriaus pirmininkės Neringos Poškutės-Jukumienės, menininkų ir ligoninės draugystė yra unikali, kaip ir pati akcija. „Tai unikali proga ne tik vienoje vietoje pamatyti daug skirtingų menininkų, bet ir pajausti jų atsidavimą“, – sakė ji. 

Pasak vyriausiosios slaugytojos A. Smagurienės, gydytojai padeda užklupus fizinėms bėdoms, menininkai savo darbais gydo sielas ir padeda pailsėti pavargusioms medikų širdims, o dvasininkai – dvasios gydytojai.

Medikai – lyg vilties žvakelės

26 kartą surengta šventinė popietė „Ant gerumo sparnų“  visada svečiuose sulaukia ir dvasininkų.

Telšių vyskupas dr. Algirdas Jurevičius sakė, kad pastarieji metai medikams nebuvo lengvi: dėl pandemijos šios profesijos atstovai buvo visuomenės akiratyje, o tikintieji maldomis ir nuotolinėmis mišiomis stengėsi palengvinti jų darbą. Suvaldžius pandemiją atėjo kiti iššūkiai – karas Ukrainoje ir su tuo susijusios pasekmės. 

Ligoninės kapelionas dr. Saulius Stumbra, rankose laikydamas vaškinę žvakelę, sakė, jog tokių daug galima rasti ligoninės koplyčioje. „Šiaip tai daiktas nevertas dėmesio, bet kai jį uždegi – šviečia ir šildo. Pastarųjų metų negandos ir iššūkiai aplinkui mus tarsi sukuria juodą naktį, kai, atrodo, nebėra vilties ir išeities.

Dar tamsesnė naktis apgaubia ligos ištiktą žmogų. Į mūsų ligoninę, kaip prie tos mažos švieselės, dažnai ateina žmonės pasisemti vilties. Galiu patvirtinti, kad jūs tai ir darote – tai girdžiu iš ligonių, iš jūsų savitarpio bendravimo, kaip išgyvenate savo tarnystę, pašaukimą. Tarnauti nėra lengva. Mes dažniausiai labiau norime vadovauti“, – pastebėjo S. Stumbra.

Kapelionas medikams palinkėjo degti kaip toms mažoms vaškinėms žvakelėms, o pristigus jėgų šviesti ir šildyti, eiti prie Šviesos kunigaikščio Jėzaus Kristaus, kuris kiekvieno iš mūsų gyvenimą vėl uždega iš naujo, tik reikia leisti jam tai padaryti.

Didžiausias projektas – Priėmimo skyrius

Pasak ligoninės vadovo, šie metai nebuvo lengvi: medikams teko atlaikyti infliacijos šuolius, reformų vėjus, tačiau, nepaisant visų išbandymų, pacientams stengtasi suteikti aukščiausio lygio sveikatos priežiūros paslaugas. 

Šiais metais ligoninė įsigijo nemažai naujos diagnostikos įrangos: atnaujino branduolinio magnetinio rezonanso tomografą, dezinfekavimo robotų sistemą, neinvazinę kraujo spaudimo ir hemodinamikos registravimo sistemą, paskelbti konkursai angiografinei sistemai ir kompiuterizuotam tomografui įsigyti. Didžiausias projektas – Priėmimo skyriaus, kuris prasiplės beveik 1 000 kv. m, rekonstrukcija. Jį atidaryti planuojama ateinančių metų vasarą.

Skaičiuojama, kad per 2022 metus ligoninėje buvo gydyti beveik 15 300 pacientų, per 100 tūkst. gyventojų suteiktos ambulatorinės paslaugos, atlikta per 4 000 operacijų, iš jų – 370 širdies.

Ligoninėje dirba didžiulė 1 200 darbuotojų komanda, kurią sudaro 180 gydytojų, 500 slaugytojų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių