Pereiti į pagrindinį turinį

Jūrmalos festivalį mėgins pervilioti Palanga

2012-02-10 18:57
Jūrmalos festivalį mėgins pervilioti Palanga
Jūrmalos festivalį mėgins pervilioti Palanga / Lauris Viksne (BFL) nuotr. Gali būti, kad Palangoje netrukus išvysime tokias žvaigždes kaip Ala Pugačiova ar Maksimas Galkinas.

Milijoninės auditorijos dėmesio sulaukiantis muzikos atlikėjų konkursas „Naujoji banga“ gali būti surengtas ir Palangoje.

„Jei organizatoriai kreipsis, mes pasiruošę priimti svečius“, – sakė Palangos meras Šarūnas Vaitkus.

Užsienio žiniasklaidoje pasklidus žiniai, kad festivalio organizatorių ir Jūrmalos savivaldybės nuomonė dėl renginio išsiskyrė, Š.Vaitkus neatmetė galimybės, kad renginys puikiai gali vykti ir Palangoje.

„O kuo mes prastesni? Mes manome, kad šis festivalis gali vykti ir čia. Jūrmaloje – mažiau infrastruktūros objektų nei Palangoje. Mes turime dvigubai daugiau viešbučių nei Jūrmala“, – sakė meras.

Pasak Š.Vaitkaus, Palangoje yra trys penkių žvaigždučių viešbučiai, o keturių žvaigždučių vertą nakvynę svečiai gali rasti daugelyje viešbučių.

„Turime gerai išvystytą privatųjį sektorių. Turime gerus restoranus. Aš nemanau, kad mes negalėtume festivalio suorganizuoti Palangoje“, – sakė Š.Vaitkus.

Palangos valdžios norų įgyvendinimui trukdo tik nerekonstruota Vasaros estrada, kuri turėtų atitikti renginio organizatorių reikalavimus.

„Vasaros estrados techninis projektas bus baigtas po gerų pusės metų, todėl visiškai realu, kad šių metų gale arba kitų metų pradžioje prasidės rekonstrukcija, po kurios estrada bus 2400 vietų“, – sakė Palangos meras.

Prie festivalio „Naujoji banga“ organizavimo Latvijos kurortas prisideda maždaug 200 tūkst. litų.

„Tai nemaži pinigai, tačiau įvertinus milijoninę auditoriją, kuriai miestas yra reklamuojamas, šie pinigai tikrai nėra dideli. Jei pamėgintume surengti tokios apimties reklaminę kampaniją, nežinia, kiek sumokėtume“, – sakė Palangos meras.

Svarstoma, kad tokio lygio renginiui turėtų pasitarnauti ir tai, kad šalia kurorto veikia rekonstruotas Palangos oro uostas, o Klaipėdos uostas gali priimti įvairių tipų jachtas, jei kartais renginio svečiai nuspręstų rinktis šį kelionės būdą.

Atlikėjų konkurso „Naujoji banga“ „krikštatėviu“ laikomas Latvijos kompozitorius Raimundas Paulas, o festivalio mūza – rusų estrados primadona Ala Pugačiova.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų