Jūroje vėl skendo Baltarusijos pilietis: šį kartą – neblaivus

Po pusantros savaitės pertraukos į pajūrį sugrįžus saulei ir šilumai, klaipėdiečiai ir miesto svečiai skubėjo į paplūdimius. Kai kurie ne tik mėgavosi saulės voniomis, bet ir nėrė į vėsią Baltiją. Neišvengta ir incidentų – jūroje skendo įkaušęs baltarusis.

Pramogautojų pliažuose netrūko

Saulės suvilioti pramogautojai į uostamiesčio paplūdimius rinkosi jau šeštadienio rytą. Gausu buvo ir klaipėdiečių, ir atvykėlių, nusprendusių laiką praleisti prie jūros.

Vieni mėgavosi saulės voniomis, kiti – žaidė tinklinį ar spardė kamuolį, treti lindo į Baltiją.

Paplūdimyje buvo pakankamai šilta, bet jūra vėsi – vandens temperatūra siekė apie 15 laipsnių šilumos. Prieš kelias dienas ji tebuvo 9–10 laipsniai šilumos.

„Truputį įšilo. Pasikeitė srovės, šiltesnis ir oras“, – tvirtino biudžetinės įstaigos „Klaipėdos paplūdimiai“ direktoriaus pavaduotojas Aleksandras Siakki.

Šeštadienį jūra buvo pakankamai rami. Bangavimas siekė du balus. Plevėsavo geltona – maudytis leidžianti, bet įspėjanti, kad pavojinga – vėliava.

Žalios spalvos vėliava, ne tik uostamiesčio, bet Neringos, Palangos paplūdimiuose, niekada nekaba. Gelbėtojai pabrėžia, kad Baltijos jūroje maudytis yra visada pavojinga.

Vyras buvo stipriai išgėręs. Tai turėjo įtakos, kad negalėjo grįžti į krantą. Maudytis jūroje neblaiviems yra draudžiama.

Gelbėtojai ruošėsi namo

Ilgąjį šventinį savaitgalį uostamiesčio paplūdimiuose neišvengta ir incidentų. Valstybės dieną apie 21 val. jūroje Pirmosios Melnragės paplūdimyje skendo neblaivus Baltarusijos pilietis.

Du vyrai į pliažą atėjo, prieš baigiantis gelbėtojų darbo laikui. Šie jau ruošėsi eiti namo. Gelbėtojai pastebėjo, kad vyrai yra neblaivūs ir nutarė pažiūrėti, ką veiks.

Vienas iš vyrų nusirengė ir nuėjo maudytis. Jūros bangavimas siekė du balus, tad maudytis nebuvo draudžiama. Baltarusijos pilietis įšoko į vietą, kur yra duobė ir pradėjo skęsti.

Tai pamatę gelbėtojai nuskubėjo į pagalbą. Jie padėjo grįžti Baltarusijos piliečiui į krantą.

„Vyras buvo stipriai išgėręs. Tai turėjo įtakos, kad negalėjo grįžti į krantą. Maudytis jūroje neblaiviems yra draudžiama“, – komentavo A.Siakki.

32 metų vyras greitosios pagalbos automobiliu išvežtas į ligoninę. Baltarusijos pilietis dirba Klaipėdoje, o gyvena Pirmojoje Melnragėje.

Lindo į audringą jūrą

Tai antras žmogus, kurį išgebėjo gelbėtojai, šį sezoną ties Klaipėdos paplūdimiais. Prieš dvi savaites Pirmosios Melnragės paplūdimyje į pagalbą jiems teko skubėti kitam Baltarusijos piliečiui.

Tą dieną jūra buvo audringa ir kabėjo raudona – maudytis draudžianti vėliava. Su dviem draugais netoli kopų laiką leidęs vyras nusprendė išsimaudyti.

Žmogus atėjo tiesiai į tą vietą, kur buvo atsivėrusi duobė. Ši pažymėta specialiu ženklu, draudžiančiu čia maudytis. Tačiau poilsiautojas nepaisė įspėjimo ir nėrė į bangas.

Vyras pakliuvo į duobę, srovė akimirksniu jį nunešė apie 20 metrų nuo kranto į jūrą. Netoli buvę gelbėtojai pastebėjo į nelaimę pakliuvusį vyrą, sureagavo ir padėjo jam grįžti į krantą.

Poilsiautojų įpročiai nesikeičia

Gelbėtojai pastebi, kad poilsiautojų įpročiai nesikeičia.

Klaipėdos paplūdimiai nuotr.

Dalis jų lenda į audringą jūrą, nors maudytis pavojinga ir draudžiama, nepaiso ne tik ženklų, bet ir gelbėtojų įspėjimų. Ne tik nesaugiai elgiasi patys, bet tą daryti leidžia ir vaikams.

Poilsiautojai turėtų atkreipti dėmesį, kad šiemet gerokai išaugo nuobaudos už paplūdimio taisyklių nesilaikymą.

Anksčiau už maudimąsi apsvaigus, draudžiamu metu, esant audringai jūrai grėsė bauda nuo 16 iki 60 eurų, o dabar – nuo 100 iki 300 eurų.

Pakartotinai prasižengus – nuo 300 iki 900 eurų. Tačiau gelbėtojai bausti nedrausmingų poilsiautojai negali. Jie tik išprašo poilsiautojus iš audringos jūros.

Skirti nuobaudas gali policijos arba savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus pareigūnai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Zenonas Priekuliškis

Zenonas Priekuliškis portretas
Pasirodo geriau išgėrusiam, nereikėjo nei med. pagalbos, nors pavojingumas buvo ženkliai didesnis.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių