Jūros gatvėje – atsinaujinimo nuotaikos

Naujojo Sodo ir Jūros gatvių sankryžoje netrukus bus atnaujinamas buvusio Klaipėdos policijos komisariato priestatas, kuris priklauso privačiai bendrovei. Kol kas neapsispręsta, kam objektas bus pritaikytas po renovacijos.

Didelių idėjų neturi?

Nemažai nekilnojamojo turto Klaipėdos centrinėje dalyje įsigijusios kompanijos „Stemma group“ dukterinės bendrovės „Jūros žiedas“ vadovė Janina Kerpaitė patvirtino, kad ruošiamas pastato Jūros g. 1A tvarkybos projektas.

Būtina tvarkyti statinio fasadą, stogą.

„Šiuo metu pastatas nėra pripažintas avariniu, bet jis tiesiog nyksta. Bandysime tvarkyti, nors didelių idėjų, kas ten viduje bus, kol kas neturime. Būsime atviri pasiūlymams ir fantazijoms. Galbūt patys ką nors sugalvosime, galbūt atsiras nuomininkas. Kaip minėjau, strateginio plano dėl objekto panaudojimo nėra, bet toks pastatas, koks jis yra dabar, – neperspektyvus ir nepatrauklus, miesto nepuošia“, – kalbėjo J.Kerpaitė.

Trūksta vietos automobiliams

Direktorės teigimu, bus sutvarkyta statinio išorė, atstatytos langų angos.

„Pastatas yra kultūros objektas, saugomas valstybės. Todėl labai didelių fantazijų dėl išorinių perstatymų turėti negalime. Žinome, kad netrukus bus tvarkomas ir buvęs policijos komisariato pastatas, o kad greta esantis mums priklausantis statinys neatrodytų kaip griuvėsiai, ėmėmės jį tvarkyti“, – paaiškino J.Kerpaitė.

Vienas trūkumų, kad greta Jūros g. 1A nėra vietos automobiliams, bet esą, kai pastatas pagražės, kam nors gal kils pritaikymo idėjų.

Beje, sklypas šalia pastato šiai įmonei nepriklauso ir su juo ji jokio ryšio neturi.

Planuoja rekonstrukciją

Greta šio priestato esantį buvusio Vyriausiojo policijos komisariato pagrindinį pastatą (Jūros g. 1) valdo Turto bankas.

Po kelių nepavykusių aukcionų pastatas išimtas iš parduodamų objektų sąrašo. Dabar ruošiamasi rekonstrukcijai, pritaikant jį teismų poreikiams.

„Tuo tikslu atliekami įvairūs tyrimai ir ruošiamasi projektavimo konkursui. Šiuo metu jau yra atlikti fotogrametriniai tyrimai. Netrukus planuojame įsigyti kitus taikomuosius tyrimus  – aerokartografavimo paslaugas, atlikti detalesnius pastato vertingųjų savybių tyrimus ir su tuo susijusius statinių konstrukcinius tyrimus, reikalingus projektavimo konkurso medžiagai parengti“, – patvirtino Turto banko Komunikacijos skyriaus komunikacijos konsultantė Jolita Skinulytė-Niakšu.

Projektavimo konkursą planuojama skelbti šių metų pabaigoje, o rekonstrukciją pradėti kitų metų viduryje.

Tikimasi, kad atnaujintuose pastatuose įsikurs Klaipėdos apygardos teismas ir Regionų apygardos administracinio teismo Klaipėdos rūmai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kažin

Kažin portretas
Sunku patikėti, nes niekas nenori kišti pinigus bereikalo, o reikalo jokio nėra

>

> portretas
"Nelauktai,netiketai",atejo,senatis !?

Temide

Temide portretas
Prades dalimis "tvarkyti"... Bardakas, prichvatizacija...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių