Pereiti į pagrindinį turinį

Jūros pakrantėje – aštrus pavojus

2013-06-18 19:30
Jūros               pakrantėje – aštrus pavojus
Jūros pakrantėje – aštrus pavojus / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Pirmosios Melnragės paplūdimyje prieš daug metų jūroje nuskendusio nežinomo daikto liekanos vėl tyko poilsiautojų kojų. Nors gelbėtojai šią vietą pažymėjo kaip pavojingą, įspėjamųjų ženklų paiso toli gražu ne visi.

Klaipėdos skęstančiųjų gelbėjimo tarnybos vyriausiasis specialistas Aleksandras Siakki pasakojo, kad jūroje netoli kranto nuskendusios geležinės liekanos rūpesčių kelia kasmet.

Poilsiautojai, užlipę ant jų, nuolat susižaloja. Šiemet jau taip pat buvo toks atvejis. Ant nuolaužų užlipo vyras, kuris maudynių sezoną pradėjo gegužę, kai gelbėtojai dar nedirbo.

Prasidėjus vasaros sezonui, gelbėtojai šią vietą pažymėjo „Stop“ juosta.

„Metalinės nuolaužos po vandeniu iš dugno išlindusios ne visada. Būna, kad jos užnešamos smėliu. Pažymėjome šią vietą, kad poilsiautojai neitų čia maudytis“, – teigė A.Siakki.

Dauguma žmonių jau seniai atkreipė dėmesį, kad šioje vietoje maudytis pavojinga. Tačiau drąsuolių, nepaisančių įspėjamojo ženklo, vis tiek atsiranda.

Pasak A.Siakki, ar čia būta ir nuskendusiųjų, nežinia.

„Esu girdėjęs, kad kažkas nuskendo prieš 80 metų. Patys nenėrėme ir nežiūrėjome. Tam reikia specialios įrangos. Iškasti ir iškelti tą daiktą taip pat nepavyktų vien tik savo jėgomis. Tai turi padaryti specialistai“, – sakė vyriausiasis specialistas.

Tokia pavojinga vieta uostamiesčio paplūdimiuose yra ne viena. Kažkokio nuskendusio daikto liekanos kartkartėmis iš smėlio išlenda tarp Pirmosios ir Antrosios Melnragės.

„Leidžiant laiką paplūdimyje, poilsiautojai visada turėtų atkreipti dėmesį į įspėjamuosius ženklus ir jų paisyti. Jei yra pažymėta, kad maudytis draudžiama, yra pavojinga ar tyko duobė, reikėtų vadovautis ženklais. Priešingu atveju poilsis gali tikrai apkarsti“, – pabrėžė A.Siakki.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų