Jūros šventė Klaipėdoje – be žuvų?

  • Teksto dydis:

Pastebima, kad kelerius metus iš eilės prieš startuojant Jūros šventei kartojasi identiška situacija – žvejybos draudimų saistomus žvejus tuščiais tinklais palieka staiga pablogėję orai. Kol kas miesto turgavietėse šviežių menkių nematyti.

Ar uostamiestis didžiausios jūrinės šventės metu galės klaipėdiečiams ir atvykėliams pasiūlyti šviežių žuvų?

Pastebima, kad kelerius metus iš eilės prieš startuojant Jūros šventei kartojasi identiška situacija – žvejybos draudimų saistomus žvejus tuščiais tinklais palieka staiga pablogėję orai.

Kol kas miesto turgavietėse šviežių menkių nematyti.

"Turime lašišų, lietuviškų karpių, karšių, Atlanto menkių. Tik šviežių Baltijos menkių nėra, žvejai negali į jūrą išplaukti", – pasakojo Naujosios turgavietės direktoriaus pavaduotojas Vidmantas Mickus.

Pašnekovas pripažino, kad anksčiau tokiu laiku ant prekystalių būdavo pilna šviežių menkių, starkių.

Kodėl turgavietėse nebėra jūroje sugautų menkių, išaiškino Žuvininkystės tarnybos direktoriaus pavaduotojas Vaclovas Petkus.

"Menkių žvejyba, pagal ES reglamentą, draudžiama nuo liepos 1 d. iki rugsėjo 1 d. Žvejai, kurių laivai yra iki 12 metrų ilgio, gali žvejoti po vieną savaitę liepos mėnesį ir vieną savaitę rugpjūčio mėnesį", – aiškino V.Petkus.

Žuvininkystės tarnyba leidžia patiems žvejams pasirinkti, kurią savaitę traukti tinklus iš sandėlių.

"Kaip tyčia ir vėl prieš Jūros šventę siautė audros ir stiprus vėjas. Tai kartojasi ne pirmus metus, o aš dirbu savo darbą daugybę metų. Kai tik artėja šventė, žvejai nekantrauja užmesti tinklus, jūra ima siautėti, prasideda štormai", – pasakojo V.Petkus.

Savaitę krante teko praleisti ir tiems žvejams, kurie neturi apribojimų.

"Laivams iki 8 metrų žvejyba yra neribojama. Mažieji laivai gali žvejoti visus metus. Tačiau ir jie dėl orų liko krante", – aiškino V.Petkus.

Jis prisiminė, kaip vienais metais žvejai, sukę galvas prieš Jūros šventę, kaip suspėti prižvejoti žuvų, vėliau gailėjosi.

"Žmonės pasakojo, kad liko neišpirkta pusė tonos žuvų. Sunku surasti aukso vidurį", – sakė V.Petkus.

Turguje vakar karšių kilogramas atsiėjo 6,5 lito. Lašišų kilogramas kainavo 25 litus, o Atlanto menkių kilogramas – nuo 21 iki 24 lito.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ramass

ramass portretas
Ir vėl nepraleista proga paverkti . Visad šitie brakonieriai kazkuom nepatenkinti. Yra draudimas , jo privalu laikytis.

ramass

ramass portretas
Ir vėl nepraleista proga paverkti . Visad šitie brakonieriai kazkuom nepatenkinti. Yra draudimas , jo privalu laikytis.

www

www portretas
Nenumirsiu,pilna MAXIMA sprotu.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių