Jūros šventės metu – mero raginimas: nepamirškite saugumo (rekomendacijos)

  • Teksto dydis:

Klaipėdos miesto savivaldybė kartu su Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Klaipėdos departamentu ragina skirti daugiau dėmesio koronaviruso plitimo prevencijai prekybos vietose, turguose ir viešose vietose bei nepamiršti saugaus elgesio prasidedančios Jūros šventės metu. Anot Klaipėdos mero Vytauto Grubliausko, situacija pasaulyje bei nauji atvejai Lietuvoje rodo, kad privalome išlikti budrūs ir imtis visų priemonių, kad išvengtume didesnio COVID-19 ligos plitimo.

„Nors Lietuvoje vis fiksuojama naujų atvejų, jaučiamas atsipalaidavimas ir tai kelia nerimą. Raginame nenumoti ranka į prevencines priemones – dėmesingiau ir atsakingiau turime elgtis visi“ – sako Klaipėdos meras.

Savivaldybės administracijos direktoriaus Gintaro Neniškio ir Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Klaipėdos filialo vadovo Raimundo Grigaliūno pasirašytas raštas su rekomendacijomis, kuriomis siekiama užkirsti kelią koronaviruso plitimui, išplatintas mieste veikiantiems didiesiems prekybos centrams ir turgavietėms. Į rekomendacijas raginami atkreipti dėmesį ir būsimos Jūros šventės bei kitų miesto renginių dalyviai.

„Visiems akcentuojame jau išbandytas, tačiau pastaruoju metu dažnai ignoruojamas prevencines priemones, tokias kaip saugių atstumų laikymasis, rankų dezinfekcija ir kt. Į tai negalime žiūrėti atsainiai, jau nekalbu apie tai, kad jaučiantys užkrečiamųjų ligų simptomus ar privalantys saviizoliuotis, viešose vietose ir šventėse lankytis negali. Geriausia prevencija – mūsų pačių atsakingas elgesys, noras švęsti privalo derėti su asmenine atsakomybe už save ir šalia esančiuosius, ką raginu prisiminti visos Jūros šventės metu“, – pabrėžia meras.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Klaipėdos departamento vadovas Raimundas Grigaliūnas taip pat akcentuoja saugumo priemonių laikymosi svarbą Jūros šventės ir kitų renginių metu.

„Mums neramu, kad šventės metu, prekybos vietose ar kitų renginių metu neišplistų virusas, jei ten dalyvautų žmogus, kuris galbūt ir nejaučia simptomų, bet yra viruso nešiotojas. Todėl tiesiog primygtinai prašome visų žmonių laikytis rekomendacijų. Geriausias dalykas – būti sveikam ir nesirgti, o prašoma labai nedaug. Esminiai dalykai – atstumai, nosį ir burną dengiančios priemonės ir, žinoma, žmonių sąmoningumas“, – sako R. Grigaliūnas.


REKOMENDACIJOS DĖL COVID-19 LIGOS

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro prie Sveikatos apsaugos ministerijos Klaipėdos departamentas ir Klaipėdos miesto savivaldybės administracija prekybos vietose, turguose, viešose vietose gyventojams rekomenduoja:

– laikytis saugaus 2 metrų atstumo;

– eilėse laikytis ne mažesnio kaip 1 metro atstumo;

– prekybos vietose naudotis dezinfekuotais vežimėliais, krepšiais;

– plauti ir dezinfekuoti rankas;

– dėvėti vienkartines pirštines;

– dėvėti nosį ir burną dengiančias apsaugos priemones (kaukes);

– nedirbti asmenims, turintiems viršutinių kvėpavimo takų ligų požymių (karščiavimas, sloga, kosulys, pasunkėjęs kvėpavimas) arba esantiems saviizoliacijoje;

– į prekybos vietas ir renginius nevykti asmenims, turintiems viršutinių kvėpavimo takų ligų požymių (karščiavimas, sloga, kosulys, pasunkėjęs kvėpavimas).

Minėtas rekomendacijas siūloma skelbti periodiškai kiekvieną dieną, naudojant garsines ir kitas priemones



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tam J

Tam J portretas
Pusprotis ar, tiksliau, beprotis, esi tu ir panašiai mastantys.

Anonimas

Anonimas portretas
daugumai sunku suvbokti kas yra prevencines priemones neskatinti ligos plitimui. visam pasaulyje dideli renginiai atsaukiami/perkeliami nes rupi zmones ..

J

J portretas
Prie ko Cionais meras, žmonės yra laisvi ir gyvena laisvai, lai veryga ir jus visi taip mąstantys pasikaskit po žeme.... Skaičius mokat suskaičiuoti, serga 200 Zmoniu 3 milijonai, pusprociai jus ar ką?
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių