Pereiti į pagrindinį turinį

"Jūros šventės" vadovas nori priedo

2009-04-09 09:00
"Jūros šventės" vadovas nori priedo
"Jūros šventės" vadovas nori priedo / Vytauto Liaudanskio nuotr. Prašo: R.Mockus (dešinėje) be algos siekia gauti ir bemaž pusantro tūkstančio litų priedą.

Savivaldybės viešųjų įstaigų vadovai nepaiso visuotinio reikalavimo taupyti ir atsisakyti priedų prie atlyginimo.

Atvirkščiai – viešosios įstaigos "Jūros šventė" direktorius Remigijus Mockus prašo priemokos. Šiandien Socialinių reikalų komitetas svarstys direktoriaus prašymą jam skirti 30 proc. atlyginimo dydžio priedą.

R.Mockaus alga neatskaičius mokesčių – 4800 litų, todėl 30 proc. priemoka siektų 1440 litų. Priemoką prašoma mokėti nuo balandžio 1 d. iki spalio 1-osios. Esą priedo pinigai būtų ne iš savivaldybės biudžeto, o iš įstaigos gaunamų pajamų.

Pernai ir ankstesniais metais įstaigos "Jūros šventė" direktoriui septynis mėnesius buvo mokamas 50 proc. atlyginimo dydžio priedas.

"Ta priemoka skiriama ne kompensuoti darbo krūvį. Ji yra atsakomybės išraiška", – aiškino R.Mockus.

Šiųmetis prašymas skirti priedą prie algos motyvuojamas tuo: įstaigos "Jūros šventė" direktoriaus darbo krūvis jau nuo kovo esą smarkiai viršija normalų, mat užgriuvo papildomi darbai, tarp jų – festivalio "Europiada" organizavimas.

Įtarimų dėl neva per didelio darbo krūvio kyla todėl, kad žiniasklaidoje buvo pasirodę pranešimų, jog šiųmetė Jūros šventė tarsi susilies su Klaipėdoje vyksiančios regatos "The Tall Ships‘ Races" renginiais. Todėl, atrodytų, kad darbo, organizuojant Jūros šventę, turėtų būti mažiau nei įprastai.

"Jūros šventė bus, o jos mastai priklausys nuo mūsų surinktų lėšų. Tačiau būtinieji dalykai, tokie kaip mugė, užtikrintas viešasis maitinimas, atrakcionų parkas, atidarymo ir uždarymo renginiai, eisena, fejerverkas, tikrai bus", – tvirtino R.Mockus.

Jis taip pat tikino, kad jo darbo krūvis tikrai išaugęs ir dėl "Europiados" organizavimo.

"Viską daro mūsų įstaiga. Reikia ir viešuosius pirkimus organizuoti, ir parinkti vietas renginiams, ir dalyvauti organizaciniuose posėdžiuose", – sakė R.Mockus.

Tačiau sykiu jis teigė, kad padėti organizuoti "Europiadą" bus priimta ir naujų žmonių, kurie "avansu jau dirba nuo praėjusių metų".

Šiuo metu įstaigoje "Jūros šventė" be direktoriaus R.Mockaus dar dirba finansininkė ir administratorė, kurios viena pagrindinių veiklos sričių – viešųjų pirkimų organizavimas. Įstaigoje darbuojasi ir festivalio "Europiada" projekto vadovė, kuri šiuo metu serga.

Remigijus Mockus: Ta priemoka skiriama ne kompensuoti darbo krūvį. Ji yra atsakomybės išraiška.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų