Jūrų muziejui – naujos erdvės

Lietuvos jūrų muziejaus darbuotojams po metų gali tekti išsikelti dirbti į modulinį konteinerių miestelį. Muziejaus administracinis pastatas bus perstatomas iš esmės – čia turėtų atsirasti ne tik naujos erdvės muziejininkams, bet ir moderni eksponatų saugykla, skaitykla bei biblioteka lankytojams.

Senasis muziejaus administracijos pastatas buvo pastatytas 1979 m. 1983 m. – iš dalies rekonstruotas, tačiau šiuo metu jis jau nebeatitinka įstaigos poreikių.

Nuspręsta pastatą iš esmės rekonstruoti pritaikant jį Jūrų gamtos ir jūrinės kultūros paveldo informacinio centro viešosioms reikmėms.

Šiame centre muziejus planuoja pristatyti visuomenei sukauptus jūrinio kultūrinio ir istorinio paveldo eksponatus, istorinę bei gamtinę medžiagą. Šiuo metu muziejaus saugyklos yra labai blogos būklės ir neatitinka muziejinių vertybių saugojimo reikalavimų.

Jūrų muziejus šiam projektui įgyvendinti rengė architektūrinės idėjos konkursą.

Konkurse pirmą vietą užėmę projektiniai pasiūlymai "Kopgalio laukių juosta" neatitiko detaliojo plano sprendinių dėl užstatymo zonos, todėl įmonių "Dalis erdvės" ir "Bendrieji statybų projektai" pasiūlymas "Trio", užėmęs antrąją vietą, buvo pripažintas laimėtoju.

Muziejaus direktoriaus pavaduotojas Eduardas Plokštys sakė, kad šiuo metu visuomenei pristatomi projektiniai pasiūlymai.

"Projektas bus vystomas iš Vyriausybės investicinės programos lėšų. Jam numatyta skirti apie 4,8 mln. eurų. Didžioji lėšų dalis bus panaudota saugyklų, kurioms keliami specialūs reikalavimai, įrangai", – patikino E.Plokštys.

Projektuojamas pastatas formuojamas iš trijų pagrindinių tūrių – du triaukščiai tūriai šlaitiniais stogais bus sujungti su centriniu dviaukščiu, moderniu tūriu, panaudojant įstiklintą galeriją.

Lietuvos jūrų muziejaus administracinis pastatas yra Kuršių nerijos nacionalinio parko teritorijoje, Kopgalyje, todėl fasado apdailai skiriamas ypatingas dėmesys.

"Spalvos paaiškės pabaigus visus viešus svarstymus, tačiau išorės apdailai pasirinktas tik medis", – patikino E.Plokštys.

Per šiuos metus muziejininkai viliasi parengti statybos projektą, suderinti procesus, tad statybos galėtų prasidėti tik kitąmet.

"Visam šiam reikalui numatyti ketveri metai, bet terminai paaiškės po techninio projekto. Kur dėsimės statybų metu, dar galvojame. Mėginame išskirstyti administracijos darbuotojus, kur tik įmanoma, dalį gal priims kaimynai – Klaipėdos universitetas. O gal kam nors teks padirbėti ir vagonėlių miestelyje. Bet tikiuosi, kad susitalpinsime", – vylėsi E.Plokštys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

LAIVAS KURŠIS

LAIVAS KURŠIS portretas
1. Laivas SŪDUVIS stovės prie Pilies tilto, Dangės kairėje krantinėj. 2. Laivas „SŪDUVIS” bus „UŽKONSERVUOTAS”, o ne „NURAŠYTAS”. Tiems, kas rašo komentarus tinklaraštyje ir jau žino kur stovi Smiltynėje „NURAŠYTAS” laivas „KOLYMA”, rekomenduojame nuvykti dar į Klaipėdos geležinkelio stotį ir apžiūrėti „UŽKONSERVUOTĄ” juodą garvežį… …

S

S portretas
Norėtusi proporcijų iš archtektų ir sveiko proto vadovo sustabdyti tokį projektą. Yra tų daržinių pilna Klaipėda.

Niekšai

Niekšai portretas
Niekas negirdi Tautos balso reikalaujančio stabdyti Lietuvos miškų naikinimą. Niekas iš besiruošiančių kandidatuoti į seimą partijų neparemia visuomenės nuomonės ir nesiima konkrečių priemonių stabdyti šį barbarizmą. Raginu visus tautiečius, atėjus susitikimams su kandidatais metui, kiekvienam iš jų(o ypač partiniams) visų pirma užduoti klausimą ,,KODĖL NESTABDĖTE PLYNO MIŠKŲ, DRAUSTINIŲ, PARKŲ MIESTUOSE KIRTIMO?!!! " Būtinai eikime į tokius susitikimus ir ,,išdėkime tuos gyvius į šuns dienas".Tai vienintelė proga kada mes jiems reikalingi
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių