K. Donelaičio skverui – korekcijų dozė

Kaip padaryti, kad K.Donelaičio skveras išliktų lietuvių literatūros klasiko atminimo vieta, bet kartu būtų lankoma ir gyva? Tai jau ne vienerius metus – didžiausias šios aikštės rekonstrukcijos projekto autorių galvos skausmas.

Antradienį jie susitiko su Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriumi Sauliumi Budinu ir dar kartą pateikė pakoreguotą planą, kuriame numatoma, kaip po rekonstrukcijos turėtų atrodyti aikštė.

Labdaros ir paramos fondo "Žaliuok, mano mieste" valdybos pirmininkas skulptorius Arūnas Sakalauskas viliasi, kad šį kartą projektas bus priimtinas ir miesto vadovams, ir visuomenei. Mat pavasarį pristatę rekonstrukcijos projektą autoriai sulaukė tam tikrų pastabų.

Pakoregavę savo darbą, autoriai pateikė projektinius pasiūlymus administracijos vadovams dar sykį.

Antroje rugsėjo pusėje ketinama šį projektą viešinti Klaipėdos savivaldybės patalpose. Tada miesto visuomenė galės su juo susipažinti ir pareikšti savo pastabas.

Jeigu gyventojai iš esmės neprieštarautų tokiam projektui, jo autoriai galėtų imtis techninio projekto rengimo.

Prisimindami klasiko poemą "Metai", norėtume, kad aikštė atspindėtų visus metų laikus ir trauktų joje lankytis.

"Jeigu viskas vyks sklandžiai, kitais metais būtų galima pradėti įgyvendinti šį projektą. Jau ne kartą minėta, kad projektuotojai ketina aikštę padaryti labiau pritaikytą, kad čia žmonės ateitų ne tik sausio 1-ąją, kai minimas Kristijono Donelaičio gimtadienis. Juk visi žinome, kad dabar pro šią vietą žmonės tik praeina, ji yra tapusi takų susikirtimo tašku. Prisimindami klasiko poemą "Metai", norėtume, kad aikštė atspindėtų visus metų laikus ir trauktų joje lankytis. Projektas yra įdomus ir labai patrauklus. Autoriai nenori sunaikinti aikštėje dabar augančių medžių, sveikus siekiama išsaugoti ir pasodinti naujų. Erdvė turėtų tapti lengviau prieinama nuo Liepų gatvės, ten turėtų atsirasti lauko kavinukė ir nedidelis amfiteatras su nedidele scena. Tikiuosi, kad ši vieta taps dar viena gražia erdve istoriškai buvusioje pagrindinėje miesto promenadoje – Liepų gatvėje", – kalbėjo S.Budinas.

Aikštė jau galėjo būti atnaujinta prieš kelerius metus, tačiau reikalai sustojo, kai senų medžių entuziastai šiame skvere pareikalavo išsaugoti senąsias liepas.

Specialistai ištyrė 68 aikštėje augančius medžius ir konstatavo, kad septynių būklė yra visiškai bloga, kitų – gera arba patenkinama.

Ankstesnių projektų autorius siūlė senas liepas iškirsti ir jų vietoje pasodinti jaunus medelius. Būtent šis siūlymas sulaukė daugiausia priešininkų.

Rugsėjį visuomenei žadamo pristatyti projekto autoriai siūlys atsikratyti tik blogiausios būklės liepų, vietoj jų norima pasodinti dar daugiau medelių nei augo iki šiol.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nesuprantu valdžios ir ezio

nesuprantu valdžios ir ezio portretas
Tai kad Klaipėdoje labai jau daug tų privačių vaiduoklių: Baltijos kino teatras, didžiulis namas prieš Manto namus, milžiniškas pastatas Manto ir Janonio gatvių kampe, namas Viktorijos viešbučio kaiminystėje ir t.t. ir t.t. Ir visi jie kažkodėl pačiame centre. Kodėl jų tiek daug privatizuota? Kodėl miestas pats nepasirūpino savo miesto grožiu. Bent jau centre. Prichvatizuos ir toliau. Vaiduoklių bus dar daugiau. O valdžia, anot ežio, liks nekaltutė. Ji nė prie ko. O kas išduoda leidimus privatizacijai?

Eda

Eda portretas
buvusi saunu europini MEMELIO miesta okupacijos-etninio valymo-ir kolonizacijos sindromas.Pridejus neivykusi,numelzta ir is namu isvyta pilieti jau bene milijonu skaiciuojama rytoj ikrisime i savo valdzios ir verslo liutu sukurtos nusikalstamo marazmo simbiozes duobe.O ja uzversti ir uzpili dumblu tikrai rasis kam.Mat melas,korupcija,vagystes ir sukciu is TSKP-LKP.KGB lizdo balsas nebeskamba skambiausiaja styga.Zmones susivokia ir gelbejasi.Slove protui ir tiesai matyt dar nenumire dvarelio uzurpatoriu korupcijos lizde

ezys

ezys portretas
>>>Sprendimai. Baltijos kino teatras ir absoliuti dauguma vaiduokliu yra privatus, o ne valstybiniai, nustokite viena karta uostyti klijus, ar ka jus ten vartojate :)
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių