Pereiti į pagrindinį turinį

K. Zibalienė: nieko nėra neįmanomo

2015-02-10 09:47

Meniškos sielos, tačiau linkusi į tiksliuosius mokslus Kristina Zibalienė jau ketverius metus sėkmingai vadovauja socialinei įmonei, kuri kasmet plečiasi ir suteikia vis daugiau darbo vietų regos, klausos ar psichinę negalią turintiems klaipėdiečiams. Bendrovę iš bankroto gniaužtų ištraukusi moteris tikino matanti ne problemas, o jų sprendimo būdus, todėl jau spėjo pasižymėti ne tik versle, bet ir labdaringoje veikloje.

Bendravimas: po darbo K.Zibalienė karštligiškai netvarko namų, o verčiau renkasi jaukiai leisti laiką su vyru ir vaikais. Bendravimas: po darbo K.Zibalienė karštligiškai netvarko namų, o verčiau renkasi jaukiai leisti laiką su vyru ir vaikais.

Meniškos sielos, tačiau linkusi į tiksliuosius mokslus Kristina Zibalienė jau ketverius metus sėkmingai vadovauja socialinei įmonei, kuri kasmet plečiasi ir suteikia vis daugiau darbo vietų regos, klausos ar psichinę negalią turintiems klaipėdiečiams. Bendrovę iš bankroto gniaužtų ištraukusi moteris tikino matanti ne problemas, o jų sprendimo būdus, todėl jau spėjo pasižymėti ne tik versle, bet ir labdaringoje veikloje.

Apie darbą

Šiandien uostamiestyje garsėjanti socialinės įmonės vadovė K.Zibalienė vidurinę baigė Panevėžyje. Ten lankė ir dailės mokyklą – mokėsi grafikos.

"Nors mokytis sekėsi gerai, visus darbus pateikdavau laiku ir gaudavau gerus įvertinimus, tačiau negalėjau kurti tada, kai nejausdavau įkvėpimo. Dėstytojai paaiškino, kad užsakovui mano mūzos reikės čia ir dabar, o ne tada, kai ji aplankys, ir patarė stoti kur nors kitur. Nesipriešinau", – pasakojo viena iš septynių šių metų pretendenčių į Metų klaipėdietės apdovanojimą.

Taip K.Zibalienė pasuko į verslą. Kauno technologijos universitete studijavo gamybos vadybą, vėliau mokslus tęsė Vilniaus universitete. Sostinėje įgijo rinkodaros ir prekybos magistro laipsnį.

Vos baigusi studijas K.Zibalienė pradėjo dirbti bendrovėje "Mantinga".

"Žinote, kaip būna – ateina jaunimas ir sako, kad neturi patirties, bet labai nori dirbti. Paprašiau, kad man skirtų patį mažiausią atlyginimą, bet priimtų ir aš jiems įrodysiu, jog moku dirbti ir galiu visko išmokti", – prisiminė bendrovę "Regseda" iš "klinikinės mirties" prikėlusi moteris.

Vos 24-erių sulaukusi K.Zibalienė pradėjo kilti karjeros laiptais – bendrovei atstovavo Estijoje ir Latvijoje.

Būtent ten ir sutiko savo gyvenimo meilę – klaipėdietį Ovidijų Zibalį ir atvyko į uostamiestį. "Čia mane atvedė meilė", – neslėpė pašnekovė.

Šiuo metu pretendentė sėkmingai vadovauja socialinei įmonei "Regseda", gaminančiai įvairius kartono ir metalo gaminius bei į darbą priimančiai klausos, regos ar psichinę negalią turinčius klaipėdiečius.

Šis darbas buvo iššūkis – tuo metu bendrovė balansavo ties bankroto slenksčiu. K.Zibalienė sėkmingai ėmėsi "reanimuoti" šią įmonę. Per ketverius metus pavyko ne tik pritraukti naujų partnerių, bet ir kelis kartus padidinti įmonės pajamas.

Užsukusi į įmonės valgyklą, kur kasdien darbuotojai stiprinasi nemokama karšta sriuba, direktorė prisiminė, jog jai pradėjus vadovauti "Regsedoje" dirbo vos 50 žmonių. Šiandien jų skaičius išaugo iki 117.

"Visus sprendimus turėjau priimti viena. Todėl buvo šiek tiek keista ir sunku", – pripažino pašnekovė.

Moteris patikino, kad ją traukė galimybė padėti negalios paliestiems žmonėms, suteikti jiems galimybę būti reikalingiems. Tiesa, anot jos, tai kartu ir milžiniška atsakomybė.

"Manimi pasitiki 117 žmonių. Nuo manęs priklauso ir jų šeimų gerovė. Jeigu jie neteks darbo, sunku bus ir jų artimiesiems. Vadinasi, esu atsakinga už mažiausiai 500 žmonių", – skaičiavo K.Zibalienė.

Moteris rūpinasi ne tik tuo, kaip padėti bendrovei sėkmingai vykdyti komercinę veiklą, tačiau daug dėmesio skiria ir darbuotojams: organizuoja įvairias šventes, ekskursijas, susitikimus.

Veiklios moters daug visur – ji ne tik gerai žinoma verslininkė, bet ir socialinių projektų organizatorė. Jau penkerius metus kartu su Rotary klubu neregintiems vaikams organizuoja vasaros stovyklas, aktyviai dalyvauja labdaros akcijose.

Apie šeimą

Su vyru Ovidijumi K.Zibalienė augina du sūnus. Pirmoji atžala jau mina mokyklos slenkstį, o antrasis sūnus kulniuoja į priešmokyklinę grupę.

"Mano namuose bandelėmis nekvepia", – pastebėjo jauna mama.

K.Zibalienė pripažino, jog po darbo valandų valandas nestovi prie viryklės ar įsirėžusi nešveičia grindų. Moteris mieliau renkasi jaukų pokalbį ar išvykas su vyru ir vaikais.

"Aš nematau kiekvienos dulkelės. Man su šeima kur kas mieliau pavaikščioti pajūriu, paspardyti kamuolį", – pasakojo pašnekovė.

Moteris patikino, jog imdamasi kiekvieno naujo projekto ji jautė vyro palaikymą bei skatinimą žengti pirmyn. Šeima jai buvo ramstis.

"Kai pernai gavau apdovanojimą "Auksinės vėtrungės" konkurse, mano vyras priėjo ir pasakė – aš tavimi labai didžiuojuosi. Buvo labai gera", – prisiminė pretendentė.

Apie pomėgius

Daugiau dvasinę, o ne materialinę pilnatvę vertinanti moteris patikino, jog šiuo metu nekantriai laukia pavasario, kai su vyru galės sėsti ant dviračių ir pasileisti Klaipėdos pajūriu. Kelionės dviračiu – kasdienė tradicija ir savotiška terapija po psichologinės tvirtybės reikalaujančio darbo.

K.Zibalienė neretai prisimena dar vaikystėje gimusią aistrą menams, neretai ji paima į rankas ir  teptuką.

"Tai išlieka visam gyvenimui. Vieną kartą užėjus įkvėpimui, išpiešiau visas namo sienas", – šypsodamasi bėrė socialinės įmonės direktorė.

Pašnekovė pripažino, jog neabejinga yra ir kitiems menams. Ją traukia teatras, kinas, literatūra.

Kiekvieną savaitgalį su šeima moteris traukia prie jūros, neaplenkia ir mieste organizuojamų renginių.

"Juk auginame klaipėdiečius. Mūsų vaikai turi žinoti šviesų ir džiazo festivalį, Jūros ir stintų šventę, regatas", – vardijo K.Zibalienė.

Apie Klaipėdą

Nors gerai žinoma moteris ir yra aplankiusi daug šalių bei gyvenusi užsienio didmiesčiuose, tačiau Klaipėda – jos miestas.

Pašnekovė sakė, jog pajūryje jai patinka viskas – miestas, žmonės, gyvenimas čia. Klaipėda K.Zibalienei yra savotiškas ramybės uostas.

"Čia žmonės tikrai lėtesni, bet jie ir ramesni. Man čia gera. Klimatas – puikus", – apibendrino klaipėdietė.

Gyvenimo credo

Nors į menus linkusi K.Zibalienė – laisva asmenybė, tačiau į gyvenimą ji žvelgia optimistiškai ir realistiškai.

"Nieko nėra neįmanomo. Tai, ką aš žinau, yra lašas, o tai, ko nežinau, – sunkiai apčiuopiama. Kaip kažkas yra pasakęs – 95 procentai yra darbo ir 5 procentai sėkmės. Tai yra tikras "Regsedos" pavyzdys", – samprotavo pašnekovė.

Kandidatė tikino suvokianti, jog visi laimėjimai gyvenime pasiekiami tik sunkiai ir nuosekliai dirbant.

Apie Metų klaipėdietę

K.Zibalienė tikino nustebusi, jog pateko į Metų klaipėdietės septynetuką.

Tiesa, pašnekovė pripažino, jog džiaugiasi, jog jos veikla neliko nepastebėta ir tai yra pats didžiausias įvertinimas.

"Tai reiškia, kad man reikia dar labiau pasitempti. Bet kuriuo atveju visoms pretendentėms linkiu sėkmės. Manau, kad mums septynioms jau dabar tai yra didelis apdovanojimas", – pabrėžė moteris.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų