„Kabakas“ – naujas jaukus baras alaus mėgėjams Klaipėdoje

Klaipėdos gyventojai ir uostamiesčio svečiai nuo šio penktadienio kviečiami apsilankyti naujame alaus bare „Kabakas“ adresu Sukilėlių g. 6. Naujoje alinėje siūlomas platus 19 rūšių alaus pasirinkimas ir įvairūs užkandžiai bei patiekalai. Jaukią atmosferą bare kuria originalus interjeras ir kruopščiai parinkta muzika – sena gera roko klasika.

Alaus baro „Kabakas“ pavadinimo reikšmė – ne tik žargonu jaunimo kalboje vadinamas baras ar užeiga. Tarminėje lietuvių kalboje šis žodis reiškia „paskutinę jėgą“, „galią“ – būtent tai ir simbolizuoja naujojo baro pavadinimas.

19 alaus rūšių

Bare alus pilstomas iš 19 čiaupų – tai didžiausias alaus mėgėjų vertinamo pilstomo alaus pasirinkimas iš Klaipėdos barų. „Kabake“ alaus mėgėjai gali rinktis populiariausią pasaulyje kvietinį „Erdinger“, čekišką „Budweiser“ ir „Nymburg Postriženskė“, 2012 m. geriausią Europoje „Blanche de Namur“, belgišką „Hoegaarden“, vokišką „Tucher“, airiškų tradicijų alų „O‘Hara‘s Irish“, vyšninį „Bacchus Kreikenbier“, 4 rūšių „Švyturio“ ir kt.

„Manome, kad bare „Kabakas“ yra didžiausias pilstomo alaus pasirinkimas Klaipėdoje. Sieksime, kad alaus kainos būtų patrauklios mūsų klientams“, – tikina baro savininkas.

„Kabakas“ laukia ne tik ištroškusių, bet ir praalkusių: lankytojams siūloma paskanauti nebrangių užkandžių (6–9 Lt) ar užsisakyti karštų patiekalų, pavyzdžiui, karkos ar šonkauliukų.

Jaukus interjeras

„Kabako“ savininkų teigimu, kuriant baro interjerą pirmiausia buvo galvojama apie jaukumą, gerą atmosferą.

„Baro interjeras – sendintas, iš Anglijos aludės specialiai atsisiuntėme autentiškas baro kėdes. Ant sienų kabo daug humoristinių paveikslų, virš tualetų – ragai. Siekėme, kad baro aplinka nuteiktų pozityviai ir į jį visada norėtųsi sugrįžti“, – teigia K.Vaišvila.

Alinės savininkai atkreipia dėmesį, kad „Kabake“, kaip tikrame alaus bare, skambės tik senas geras rokas.

„Na, gal ir dar keli seno gero popso kūriniai, kaip „Shoking Blue“ daina „Venus“, – šypsosi muzikos mėgėjas K.Vaišvila.

Bare „Kabakas“ sporto mėgėjai galės stebėti tiesiogines svarbiausių varžybų transliacijas, išbandyti sėkmę stalo žaidimuose. Baras talpina apie 70 lankytojų, dar iki 150 jų tilps bendroje baro ir restorano „Anikės teatras“ lauko terasoje.

Atidarymo vakarą prie baro stalo dirbti ir svečius aptarnauti ketina „Kabako“ savininkai Lina ir Kęstutis.

Permainos ir restorane

Alaus baras priklauso Kęstučiui ir Linai Vaišviloms, valdantiems restoraną „Anikės teatras“ bei praėjusių metų lapkritį atidariusiems jaunimo jau pamėgtą kokteilių barą „Haze“. Šis baras buvo įkurtas vietoje kavinės „Jogundė“, o „Kabakas“ – vietoje restorano „Anikės kinai“.

„Džiaugiamės, kad baras „Haze“ tapo mėgstama jaunimo pasilinksminimo vieta, ir tikimės, kad naujasis alaus baras „Kabakas“ taip pat atras savo lankytoją. Permainas artimiausiu metu planuojame ir restorane „Anikės teatras“, kuriame jau pasikeitė meniu – vykę jaunųjų virėjų eksperimentai sulaukė teigiamų lankytojų įvertinimų“, – pasakoja K.Vaišvila.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

LLL

LLL portretas
Kas ten tox ukraineciu kalbos zynovas, pas jus kaime gal ir vadina taip pimpala kurnors plungei :)

Lora

Lora portretas
Kazkaip nelabai jaukiai kabakas atrodo...

Vuiko

Vuiko portretas
Ukrainiečiai pimpalą vadina kabak.
VISI KOMENTARAI 12

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių