Pereiti į pagrindinį turinį

Kaimo bendruomenę žadina sveikatingumo idėjos

2015-06-05 13:13
DMN inf.

Klaipėdos rajono Dauparų bendruomenė – sportiškos ir sveikos bendruomenės pavyzdys. Bendruomenės namuose ne tik veikia sveikatingumo ir grožio kabinetas, taip pat vyksta jogos užsiėmimai ir šokių pamokos. Aktyviausieji nariai, susibūrę į grupelę, praktikuoja šiaurietišką ėjimą, o mamyčių iniciatyva Dauparuose nuolat vyksta įvairios paskaitos sveikatos tema.

Dauparų bendruomenės pirmininkė Ineta Lukšonienė atskleidė, kad sveikatingumo kryptį tarsi padiktavo gyvenamoji vieta – kaimelis įsikūręs prie intensyvaus eismo kelių, netoli automagistralės, tad gyventojams tiesiog būtina rūpintis sveikata, sportuoti.

Iš „Leader“ programos finansavimo 2014 metais čia buvo įrengtas Dauparų sveikatingumo kabinetas.  Jau daugiau nei metus laiko visiems norintiesiems teikiamos klasikinio gydomojo ir vakuuminio limfodrenažinio masažo paslaugos. Gyventojai gali pasinaudoti ir termomasažine lova – nefrito akmenų kušetės akmenys, įkaisdami iki tam tikros temperatūros, suteikia šilumą ir turi gydomąjį poveikį.

Kabinete taip pat atliekama šviesos terapija. Specialia „Bioptron“ lempa šviečiant į problemines sritis, išnyksta arba sumažėja įvairūs negalavimai.

Paslaugas, anot čia dirbančios fizinės reabilitacijos specialistės daupariškės Laimutės Užpurvienės, pamėgo ne tik vietiniai, bet ir apylinkių gyvenviečių gyventojai. Bendruomenės nariams procedūros atliekamos pigiau.

Sveikatingumo idėjomis „užsikrėtė“ ir daugiau daupariškių. Pasinaudodamos interneto teikiamomis galimybėmis jau metus laiko aktyviai veikia Dauparų mamytės, kurių grupė socialiniame tinkle vienija apie 140 narių. Pastarųjų iniciatyva Klaipėdos rajono visuomenės sveikatos biuras Dauparuose vykdo įvairias paskaitas, pavyzdžiui, kaip suteikti pirmąją pagalbą ir pan.

Į 2 valandų trukmės jogos treniruotes susirenka 20-30 šios sporto rūšies mėgėjų. Vyriausiai daupariškei, lankiusiai jogos treniruotes, buvo 76-eri metai.

Šiaurietišką ėjimą praktikuoja apie 15 žmonių, kurie anot Dauparų bendruomenės pirmininkės, nebijo net blogų orų. Susirinkusieji važiuoja ir vaikšto prie jūros, kad neatsibostų, susiranda įvairių įdomesnių vietų.

Tiems, kuriems ne prie širdies joga ar šiaurietiškas ėjimas, renkasi į Lotynų Amerikos ir linijinių šokių pamokas. Kartą per savaitę smagiai treniruojasi 8 daupariškės, kurios savo išmoktus judesius jau spėjo pademonstruoti ir šventėse.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų