Kalėdinės mugės prekybininkus atleis nuo rinkliavos

Uostamiesčio kalėdinėje mugėje dalyvausiančius prekeivius siūloma atleisti nuo rinkliavos. Tikimasi, kad taip pavyks pritraukti daugiau prekybininkų ir šventiniu laikotarpiu atgaivinti senamiestį.

Ar atleisti kalėdinėje mugėje prekiausiančius asmenis nuo rinkliavos, ketvirtadienį svarstė Miesto ūkio ir aplinkosaugos komiteto nariai. Tokį prašymą miesto tarybai pateikė viešoji įstaiga „Klaipėdos šventės“.

Kalėdinė mugė Teatro aikštėje ir Turgaus gatvėje vyks nuo gruodžio 7 iki 31 dienos.

Klaipėdos savivaldybės Mokesčių skyriaus vedėja Jolanta Uptienė pasakojo, kad numatoma, jog jos metu prekiaus ir paslaugas teiks 32 asmenys. Iš jų 24 tik vieną dieną – gruodžio 7-ąją, kada mieste vyks eglutės įžiebimo šventė.

Likę aštuoni dirbs visą šventinį laikotarpį. Kaip ir pernai, jie įsikurs aštuoniuose mediniuose nameliuose. Pastarieji bus papuošti šviečiančiomis girliandomis, aprūpinti elektra.

Manoma, kad atleidimas nuo vietinės rinkliavos pritrauktų daugiau prekeivių. Tai padėtų sukurti šventinę dvasią senamiestyje. Pritraukti čia daugiau miestiečių ir svečių.

Švenčių metu vietinės rinkliavos dydis dienai yra 25 litai. Skaičiuojama, kad, atleidus prekybininkus nuo rinkliavos, į miesto biudžetą nepatektų 5 tūkst. 600 litų.

Miesto tarybos narys Mindaugas Žilys siūlė tokias lengvatas prekybininkams kalėdiniu laikotarpiu numatyti rinkliavos nuostatose, kad nereikėtų kasmet jų skirti miesto tarybai.

„Juk visi supranta, kad to reikia ir pritaria. Be to patiems prekybininkams bus daugiau aiškumo. Žinos, kad gaus lengvatą ir galės ruošti šventinei prekybai“, – pabrėžė politikas.

J.Uptienė tvirtino, kad tokia galimybė yra. Tačiau miesto tarybos narys Algirdas Grublys klausė, ar nebus tada taip, kad šventinė prekyba prasidės liepos viduryje.

Paaiškinta, kad bus numatytas konkrečios datos, kada nebus renkama rinkliava.

Miesto tarybos narus Vytautas Lupeika domėjosi, ar yra nurodyta, kuo turi prekiauti prekybininkai šventiniu laikotarpiu.

„Ar nebus taip, kad visi pardavinės alkoholį? Čia juk miesto garbės reikalas“, – tvirtino politikas.

J.Uptienė tvirtino, kad prekiauti kalėdinėje mugėje bus kviečiami prekybininkai, tautodailininkai, amatininkai, įmonės, kurie gali prekiauti savo gamybomis su Kalėdomis susijusiais konditerijos gaminiais, karštais gėrimais, suvenyrais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Romena

Romena portretas
Tikiuosi nebus to kinietiško šlamšto. Nes jų pardavėjai kaip skėriai užplūs..
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių