Pereiti į pagrindinį turinį

Kalėdinio spindesio uostamiesčio gatvėse per mažai

2012-12-19 18:21
Kalėdinio spindesio uostamiesčio gatvėse per mažai
Kalėdinio spindesio uostamiesčio gatvėse per mažai / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Klaipėdiečius įspūdingomis kalėdinėmis eglutėmis ir kita puošyba šiemet stengiasi nustebinti ne tik savivaldybė, bet ir prekybos centrai, kitos įstaigos.

Miesto vyriausiasis dailininkas Mindaugas Petrulis neslėpė, kad šiemet jį džiugina kalėdinių eglučių ir papuošimų gausa.

„Šventinius medelius vis dažniau stato įmonės, prekybos centrai, įstaigos. Eglutės įžiebiamos ir gyvenamuosiuose rajonuose. Tokia gausa tikrai džiugina. Smagu, kad žmonės prisideda prie kalėdinės dvasios kūrimo mieste“, – pasakojo M.Petrulis.

Anot menininko Anatolijaus Klemencovo, šventiškiausia mieste yra Teatro aikštė. Ši zona – pagrindinis švenčių akcentas mieste.

„Idealiausias variantas būtų, jei miesto vizitinėje stotelėje – senamiestyje – prie kiekvieno namo būtų pastatyta šventinė eglutė. Tuomet jis taptų išskirtinis ir pritrauktų daugiau žmonių“, – teigė menininkas.

A.Klemencovas tvirtino, kad daugiau papuošimų reikėtų naujuosiuose gyvenamuosiuose rajonuose. Ten esančiose aikštelėse reikėtų pastatyti eglutes, kad gyventojai turėtų, kur ateiti su vaikais.

„Atrodo, kad čia gyvenantys žmonės yra pamiršti, o tai yra blogai. Šventinis akcentas turėtų būti kiekviename miesto rajone“, – dėstė menininkas.

A.Klemencovas tvirtino, kad jo akį patraukė ir aikštėje, kur anksčiau veikė prekybos centras „Aitvaras“, pastatyta eglutė: „Tai vienas iš įdomesnių sprendimų“, – teigė menininkas.

Dailininkė Dalia Čistovaitė apgailestauja, kad nors miestas ir puošiasi, jame vis dar per mažai šventinės dvasios. Anot jos, tiek parduotuvių vitrinos, tiek gatvės atrodo nykokai.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų