Kalėdų eglę paguldė vėjas

Ilgąjį šventinį savaitgalį gamta iškrėtė pokštą – stiprus vėjas Kretingoje Kūčių išvakarėse išvertė pagrindinę miesto eglę.

Tačiau kretingiškiai nenusiminė, ją mikliai į vietą pastatė miesto komunalininkai.

Kretinga garsėja tuo, jog kasmet miesto centre puošiama tik tradicinė, tikra žaliaskarė. Kiekvienais metais miestiečiai, rinkdamiesi prie Kalėdų eglės, tvirtindavo, jog dirbtinių puošmenų miestelis nenori.

O šiais metais į miesto centrinę aikštę buvo atgabenta per 20 metrų aukščio eglė storu kamienu. Neįtikėtina, tačiau būtent ją išvertė stipri audra, pajūryje siautusi naktį iš šeštadienio į sekmadienį.

Tikinama, jog Kretingoje tą naktį vėjo gūsiai pasiekė net 30 m/s greitį.

Eglė žnegtelėjo naktį ir praeivių nesužalojo, tik griūvančio medžio šakos apipešiojo kalėdinės mugės namelių stogus. Nuo smūgio lūžo ir eglės viršūnė.

Kretingos miesto Rotušės aikštėje buvo įrengta speciali įduba, o joje buvo įtvirtintas vamzdis, į kurį kasmet buvo įstatomas kalėdinės eglės kamienas.

Šį kartą vėjas buvo toks stiprus, kad nulaužė eglę.

"O kamienas buvo storas. Eglė buvo pritvirtinta prie kitų medžių troseliais. Vėjas nutraukė ne tik trosus, bet ir patį kamieną nulaužė. Net nesitiki, kad vėjas galėjo ją įveikti, nes kamienas buvo itin storas", – tikino Kretingos meras Juozas Mažeika.

Žaliaskarę ankstyvą sekmadienio rytą atstatė įmonės "Kretingos komunalininkas" vyrai. Kraną atsiuntė dar vieni rangovai, o vietoj nulaužtos viršūnės vyrai pakabino kalėdinę žvaigždę.

"Dabar žiūrint net neatrodo, kad čia kas buvo nutikę. Dar neskaičiavome, kiek patirta nuostolių", – aiškino meras.

J.Mažeika tikino, jog nėra prietaringas ir tiki, kad lūžusi kalėdinė eglė neatneš nelaimių miesteliui.

"Net nežinau, ar geras, ar blogas ženklas. Ne pasaulio pabaiga. Būna ir didesnių problemų. O šiaip juk sakoma, kad šukės laimę neša. Šis išbandymas tik parodė, kad kretingiškiai moka susivienyti ir pasiruošę ekstremaliems išbandymams", – tikino J.Mažeika.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių