Kam neįtinka Danės krantinės?

Kultūros paveldo departamentas vėl nepasirašė renovuotų Danės krantinių priėmimo akto. Netekęs kantrybės Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas neatmeta bylinėjimosi galimybės.

V.Grubliauskas tikina pasigedęs paveldosaugininkų geranoriškumo, kai iš Kultūros paveldo departamento vėl sulaukė rašto, kad renovuotų Danės krantinių priėmimo akto pasirašyti neketinama.

„Paveldosaugos departamentas atsiuntė direktorės Dianos Varnaitės raštą, kur siūloma skaidyti projektą ir derinti dalimis, o toms, kurios, jų manymu, neatitinka reikalavimų, reikėtų vos ne iš naujo pradėti visas procedūras“, – neslėpė apmaudo V.Grubliauskas.

Paradoksalu, kad prieš renovaciją paveldosaugininkai suderino krantinių projektą, tačiau kai darbai baigti, jie nepasirašo priėmimo akto. V.Grubliauskas teigė, kad neatmestų ir bylinėjimosi tikimybės, jei kitų perspektyvų nebėra.

„Labai nenorėčiau, kad būtų taip: atėjau, radau nepripažintą tinkama naudoti krantinę, išėjau, ji tokia ir liko. O iš tų gražių pokalbių ir malonaus bendravimo sostinėje liko tik gražus prisiminimas“, – piktinosi meras.

V.Grubliauskas prieš mėnesį susitikęs su D.Varnaite šiai priminė, jog uostamiestis vis dar laukia galutinio departamento sprendimo dėl rekonstruotų Danės upės krantinių pripažinimo tinkamomis naudoti.

Rekonstruota Danės krantinių dalis tinkama naudoti nepripažįstama jau trečius metus. Paskutiniojo lemiamo parašo niekaip nepadeda paveldosaugininkai.

Tuomet buvo žadėta, kad šis klausimas turėtų išsispręsti teigiamai.


Šiame straipsnyje: Danės krantinėDanėKlaipėda

NAUJAUSI KOMENTARAI

Naglis Puteikis

Naglis Puteikis portretas
Suderinome projektą su sąlyga, kad vaizdas būtų istorinis- kaip prie vokiečių, t.y.krantinės turi būti su turėklais, t.y.taip kaip buvo. Vokičiams buvo svarbu įstatymai ir kad nekristų ir nežūtų žmonės, o dabartinei valdžiai žmonių gyvybė ir saugumas yra dzin, todėl Hidrostatyba R.Taraškevičiui remiant realizavo nukrypdami nuo suderinto projekto ir sutaupė ant turėklų jų neįrengdami. Jau nukritę žuvo 3 žmonės, bet valdžiai dzin- toliau dirba statybininkų akcininkų pelnui. Gaila, kad ir Grubliauskas stojo pelno, o ne žmonių saugumo ir įstatymų laikymosi (realizuoti galima tik suderintus projektus) pusėn. Lauksime naujų žuvusių, kurie užsimuš nukritę nuo krantinių be turėklų? Grubliauskai, ar iš savo kišenės mokėsi žuvusių giminėms komoensacijas?

emigrant

emigrant portretas
Gerti maziau reikia ir nenukrisi :)

Atsakymas

Atsakymas portretas
Kam neįtinka Danės krantinės? Man neįtinka. P.S. Alkoholio nevartoju.
VISI KOMENTARAI 49

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių