Per karantiną – lengvatos Klaipėdos verslininkams

Užklupus ekstremaliai situacijai veiklos negalintys vykdyti ir dėl to sunkumų patiriantys Klaipėdos verslininkai sulauks lengvatų. Uostamiesčio politikai nusprendė leisti patalpų nuomos mokestį sumokėti dalimis pasibaigus karantinui.

Klaipėdos miesto tarybos nariai ne kartą akcentavo būtinybę prisidėti prie verslininkų išgyvenimo.

Posėdyje priimti sprendimai, kurie šiek tiek palengvins dabar susidariusią situaciją.

Klaipėdos savivaldybės Turto skyriaus vedėjas Edvardas Simokaitis aiškino, kad naujoji tvarka leis savivaldybės patalpų nuomininkams, kurie dėl susiklosčiusios situacijos nevykdo veiklos, nuomos mokestį sumokėti vėliau.

Nuspręsta, kad verslininkai karantino laikotarpiu susikaupusią sumą galės išmokėti dalimis per pusę metų, nuo karantino pabaigos praėjus mėnesiui.

Anot E.Simokaičio, kai kurie verslininkai jau kreipėsi į savivaldybę dėl tokios pagalbos – sulaukta 18 prašymų. Juos pateikę nuomininkai negali vykdyti veiklos dėl karantino draudimų.

Skaičiuojama, kad prašymus pateikę verslininkai už patalpų nuomą per mėnesį sumoka 9–10 tūkst. eurų.

Posėdyje būta nuomonių, kad vertėtų svarstyti galimybes visai atleisti nuo mokesčio sunkmečiu. Tačiau, anot savivaldybės administracijos, tikėtina, kad dėl susidariusios situacijos gali kilti sunkumų renkant šių metų biudžeto pajamas, todėl dovanoti šio mokesčio verslininkams kol kas nesvarstoma.

Savivaldybė turgavietes valdančias įmones bei komunalines paslaugas teikiančias bendroves jau paragino sudaryti galimybes žmonėms per karantiną susikaupusias sumas atidėti ir sumokėti vėliau.

Posėdžiavę politikai pritarė siūlymui atleisti verslininkus nuo vietinių rinkliavų už išduotus išorinės reklamos, prekybos bei paslaugų leidimus.

Klaipėdos savivaldybės Mokesčių skyriaus vedėjos Kristinos Petraitienės teigimu, savivaldybė yra išdavusi 73 prekybos ir paslaugų leidimus laikotarpiui nuo kovo 16 d. iki gegužės 1 d. Nemažos dalies verslininkų, jau sumokėjusių šią rinkliavą, veiklos yra įtrauktos į karantino režimo laikotarpiu draudžiamų veiklų sąrašą.

Skaičiuojama, kad jeigu karantino laikotarpis baigsis iki šių metų gegužės 1 d. ir jo metu draudžiamų veiklų sąrašas nebus plečiamas, Klaipėdos savivaldybė į miesto biudžetą negaus kiek daugiau nei 4,9 tūkst. eurų sumos už minėtus leidimus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

mmm

mmm portretas
Šiaip jau normalioje valstybėje, jeigu valstybė uždraudžia gauti pajamas, tai valstybė negali imti mokesčių kad ir už tą pačią nuomą iš savivaldybės. Tik rusijoje padarė tą patį, kad gali išsimokėti dalimis. Reiškia valstybė įvedė draudimą, pajamų pas verslą dėl to draudimo nėra, o va valstybė nori gauti visas pajamas nors ir vėliau. GĖDA.

Mama

Mama portretas
O mūsų šeimoje sunus studentas ir nors dabar kis gyvena Klaipėdoje, nes studijos vyksta internetu, mes vistiek turime mokėti nuomos mokestį už butą Vilniuje, nes niekas nežino kada vėl teks grįžti į Universitetą. Tai gal mums irgi galėtų kompensuoti? Darbų sumažėjo, vyras tik už prastovas gauna, tai kaip mums buti?

Ek

Ek portretas
Bepigu biurokratams taip spręsti, kai karantino metu gauna pilnus atlyginimus. Lietuviško solidarumo pavyzdys.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių