Karantinas prasidėjo: įvažiavimas į Klaipėdą jau ribojamas

Ne visi į Klaipėdą įvažiuoti bandę vairuotojai pasiekė kelionės tikslą – keliose vietose veikė mobilieji policijos postai, tikrinę, ar žmonėms būtina vykti į uostamiestį.

Mobilieji policijos postai yra tokie, kuriuose pareigūnai dirba ne visą dieną, o kelias valandas, kai neturi būtinų iškvietimų.

Kai kuriose vietose, prie judriausių kelių, pareigūnai gali dirbti ir visą dieną.

Trečiadienį klaipėdiečiai buvo stabdomi ties Rimkais, Palangos plente ties degaline "Garnys", Liepų gatvėje.

Niekas netrukdo važiuoti, važiuokite savo keliais, bet jei tai tikrai būtinas ir leidžiamas pagal karantino reikalavimus reikalas.

"Facebook" paskyrose, kur paprastai vairuotojai skelbia pamatę vadinamuosius trikojus ar policininkus, jau pranešama ir apie mobiliuosius punktus.

Iš gausybės komentarų akivaizdu, kad vairuojantieji nesupranta, kada gali būti paprašyta apgręžti automobilį, o kada – leidžiama važiuoti toliau.

Klausimų kilo ir į Neringą susiruošusiems keliautojams. Jie klausinėjo, kur bus įrengtas patikros punktas, ir piktinosi, jei būsią priversti grįžti atgal, be reikalo sumokėję už kelto bilietą.

Klaipėdos apskrities policijos viršininkas Alfonsas Motuzas paaiškino, kad postas bus įrengtas Alksnynėje, o kiekvienas, susiruošęs važiuoti į Neringą, turėtų iš anksto pasidomėti, ar nebus sugrąžintas.

Pasak A.Motuzo, vertėtų pasidomėti oficialiame policijos interneto tinklalapyje skelbiama informacija, prie dažniausiai užduodamų klausimų atsakyta ir į šį.

Policijos komisariato viršininko teigimu, darbo dienomis Klaipėdoje ir miesto prieigose ir toliau veiks mobilieji punktai, kurių darbas bus organizuojamas pagal poreikius.

Alfonsas Motuzas / Redakcijos archyvo nuotr.

Išeiginėmis ir švenčių dienomis į Klaipėdą bus galima įvažiuoti ne visais keliais.

"Policija stengsis, kad miestuose būtų kuo mažiau judėjimo. Mobilios grupės žiūrės, kaip laikomasi visų karantino reikalavimų. Niekas netrukdo važiuoti, važiuokite savo keliais, bet jei tai tikrai būtinas ir leidžiamas pagal karantino reikalavimus reikalas. Važiuoti į darbą ir grįžti namo nebus jokių problemų. Gyvenimiškų situacijų yra labai daug, bet tikslas turi būti pagrįstas, o jį reikės įrodyti policininkams. Jei kas blaškysis, meluos, pareigūnai nepatikės. Mes nenorime sukiršinti žmonių", – tikino A.Motuzas.

Kol kas kontroliuoti judėjimą pareigūnai nusiteikę iki sausio 3-iosios. Jeigu Vyriausybė nuspręs, kad tokios drastiškos priemonės turėtų būti pratęstos, pareigūnai kontroliuos įvažiavimą į savivaldybių teritorijas ir vėliau.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rudis

Rudis portretas
Kam laikot tas senas zinias? Gal naujas galetumet rodyti juk metai jau kiti

TV pagalba

TV pagalba portretas
Jei zmogus durnas, tai koks zenklas jam ides proto???

kozodojus

kozodojus portretas
Sedekit namuose, kur jus vaziuojat? Eilej stovesit kelias valandas ir nepaseksit darbo
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių