Pereiti į pagrindinį turinį

Karinėse pajėgose – triguba šventė

2009-07-03 23:59

Karo laivų flotilėje vakar kone visą dieną netilo sveikinimai ir iškilmingi maršai, mat buvo minimos net trys sukaktys.

Iškilminga karių rikiuotė, šventiškai papuošti laivai bylojo, jog Karinės jūrų pajėgos (KJP) minėjo 17-ąsias atkūrimo metines. Ceremonijos metu labiausiai pasižymėjusiems kariams Karinių jūrų pajėgų vadas jūrų kapitonas Olegas Mariničius įteikė apdovanojimus ir padėkas, o karininkams – kapeliono pašventintus kardus – kariškos garbės, pasirengimo kovinėms užduotims ir šalies gynybos simbolį.

Iškilmių metu taip pat buvo paminėtos KJP Karo laivų flotilės Priešmininių laivų diviziono minų paieškos ir nukenksminimo laivo „Sūduvis“ dešimties metų tarnybos jubiliejus bei tokias pat užduotis atliekančio laivo „Kuršis“ pastatymo 50 metų sukaktis.

„Sūduvis“ yra pirmasis laivas, nuo kurio ir buvo pradėtas formuoti Priešmininių laivų divizionas. Laivas pastatytas 1958 metais Vokietijos kariniam laivynui. Tačiau 1999-aisiais jis perduotas Lietuvai.

Minų medžiotojas laivas „Kuršis“ buvo pastatytas 1959 metais – taip pat Vokietijos kariniam laivynui. Lietuva jį įsigijo 2000-aisiais, o dar po metų laivas perduotas KPJ.

Abu laivai dalyvauja tarptautiniuose mokymuose, išminavimo operacijose, kelis kartus po pusmetį buvo priskirti Baltijos valstybių jūrų eskadrai, dalyvavo nuolatinės parengties NATO priešmininių laivų junginio veikloje.

„Sūduvis“ ir „Kuršis“ vykdo minų paieškos, identifikavimo ir sunaikinimo užduotis, taip pat saugo ir kontroliuoja teritorinius vandenis, dalyvauja gelbėjimo ir paieškos operacijose.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų