Pereiti į pagrindinį turinį

Karklės laukia didžiulis išbandymas

2012-08-16 17:38
Karklės laukia   didžiulis išbandymas
Karklės laukia didžiulis išbandymas / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Jau nuo rytojaus į Karklę pradės plūsti minios žmonių – čia prasidės tris dienas truksiantis gyvos muzikos festivalis ant jūros kranto.

Tikimasi, kad į mažą pajūrio gyvenvietę savaitgalį suplūs apie 10 tūkstančių žmonių, todėl automobilių spūsčių bei kitokių nesusipratimų gali nepavykti išvengti.

Klaipėdos apskrities policijos viršininko pavaduotojas Dainius Smatavičius tikino, kad tris savaitės pabaigos dienas dirbti Karklėje bus pasiųsta nemažai pareigūnų, kurie turės specialias užduotis: reguliuoti transporto priemonių eismą bei žiūrėti viešosios tvarkos.

Pagrindinėje Placio gatvėje, vedančioje iš Klaipėdos į Karklę, automobilių palikti nebus galima. Mašinoms statyti numatytos didžiulės erdvės, o kelią į jas rodys renginio savanoriai.

Kelių policijos biuro pareigūnai tikino, kad statyti automobilius bus leidžiama šoninėse gatvelėse į dešinę nuo Placio gatvės. Vykstantiesiems į festivalį organizatoriai pataria iš anksto pasidomėti, kur bus automobilių aikštelės bei palapinių miesteliai, kad atvažiavus netektų blaškytis.

Festivalio zonoje dirbs saugos tarnybos „Ekskomisarų biuras“ darbuotojai, todėl rengėjai tikisi, jog kriminalinių nusikaltimų bei chuliganiško elgesio pavyks išvengti.

Verta žinoti, kad į koncertus nebus leidžiama įsinešti skėčių bei gėrimų stikliniuose induose.

Kadangi savaitgalį prognozuojami geri orai, spėjama, kad nemažai atvykėlių mėgausis paplūdimio bei jūros teikiamais malonumais. Todėl visas tris dienas čia dirbs gelbėtojai, o medikai budės ištisą parą.

Be to, numatoma, kad medikai su pirmosios pagalbos rinkiniais budės visose poilsio bei koncertų vietose.

Trečius metus rengiamame festivalyje „Karklė 2012“ bus įrengtos 6 scenos, turėtų įvykti daugiau nei 60 koncertų, planuojama surengti daugiau nei 70 įvairiausių pramogų, dalyviai galės pasivaišinti 15-os skirtingų pasaulio virtuvių maistu.

Festivalio atidarymo iškilmėse turėtų dalyvauti Klaipėdos miesto ir rajono merai Vytautas Grubliauskas ir Vaclovas Dačkauskas.

Rengėjai supranta, kad grandiozinis festivalis vyks unikalioje pajūrio regioninio parko teritorijoje, todėl tikino jaučiantys didžiulę atsakomybę.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų