Pereiti į pagrindinį turinį

Katalikus sutrikdė žvakės

2009-06-13 09:00
Draudžiama: tokių žvakių Šv.Juozapo Darbininko bažnyčioje nuo šiol deginti negalima.
Draudžiama: tokių žvakių Šv.Juozapo Darbininko bažnyčioje nuo šiol deginti negalima. / Nerijaus Jankausko nuotr.

Šv. Juozapo Darbininko bažnyčioje tikinčiuosius nustebino naujovė – nuo šiol nebegalima už artimuosius uždegti iš namų atsineštų žvakių.

„Reikia pirkti, o viena lyg siūlas plonytė žvakelė kainuoja litą. Ta plonytė žvakė labai jau panaši į rusų cerkvėse degamas žvakes. Ji tedega dešimt minučių“, – skundėsi šios bažnyčios parapijietė Leokadija.

Pasak moters, anksčiau buvo galima uždegti žvakę-tabletę, įtaisytą specialiame metaliniame įdėkle. Tokių kelios kainuoja du litus, o jei perki didesnį kiekį, gali dar pigiau įsigyti. Pensininkė skundėsi, kad dabar už kelis artimuosius norėdama uždegti po žvakelę turėtų sumokėti kelis litus.

„Tai nėra pigu. Ir kodėl nusprendė naują tvarką įvesti bažnyčios vadovai? Esu pensininkė, tad tikrai negaliu tiek mokėti už siūlo plonumo žvakelę. Anksčiau bažnyčioje buvo speciali vieta šioms apvalioms žvakėms, dabar čia atsirado smėlio padėklas, į kurį įsmeigiamos naujosios“, – pasakojo dėl naujosios tvarkos nustebusi tikinčioji.

Šv. Juozapo Darbininko bažnyčios vienas kunigų dienraščiui aiškino, kad esą bažnyčioje buvo nuspręsta keisti visą padėklą žvakėms.

„Tvarka pakeista dėl priešgaisrinių reikalavimų. Ankstesnis padėklas degė, jame buvo plastmasės. Todėl nuspręsta padaryti naują“, – aiškino kunigas.

Jis tikino, jog tikinčiųjų neturėtų gluminti bažnyčioje parduodamų žvakių panašumas į naudojamas stačiatikių.

„Taip, jos panašios į stačiatikių, tačiau tai nėra blogybė. Beje, žvakės dega ne dešimt minučių, o valandą. O dėl kainos – veltui juk niekur negausi, tai auka parapijai“, – aiškino dvasininkas.

Dvasininko tvirtinimu, parapijiečiai įsigydami žvakių paremia bažnyčią ir esą pasaulyje priimta tvarka niekas nesipiktina.

„Drausti niekas nedraudžia iš namų neštis žvakių, tačiau norime, kad bendras vaizdas būtų gražus, todėl siūlome įsigyti vienodas žvakeles“, – aiškino klebonas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų