Pienas ant laiptų
Žvejų gatvėje 12 jau keletą metų veikia restoranas "Katpėdėlė". Jame neretai lankosi turistai iš kruizinių laivų. Dažniausiai – vokiečiai, vis dar jaučiantys nostalgiją čia buvusiam alaus barui "Mėmelis". Ši vieta itin mėgstama ir tarp miestiečių.
Vis dėlto kai kurie klaipėdiečiai stebėjosi, kaip įstaigai buvo leista veikti pačioje miesto širdyje. Esą nuotraukos, kuriose – įvairiais rakandais apkrautas kavinės kiemas, verčia susimąstyti, kas vyksta už virtuvės durų.
Pasak klaipėdietės, kai tik į šią vietą atsikraustė "Katpėdėlė", prasidėjo baisi netvarka. Darbuotojai prie konteinerio susistato baldus, kėdes, dėžes ir sėdi grupelėmis, rūko. Praeiviams šis vaizdelis nesimato, nes yra tvora. Tačiau visi, kas užeina į bendrojo naudojimo laiptinę, šiurpsta. Anksčiau net užstatydavo duris statinėmis.
"Vaizdelis į virtuvę baisus: puodas su viralu neuždengtas stovi ant žemės, šalia perpildyta šiukšliadėžė, mėtosi kažkieno basutės, rankinė kabo ant virtuvės durų. Paklausus darbuotojų, ar tai normalu, atsakymas paprastas: o kas čia negerai? Jau nekalbant apie laiptinės švarą, darbuotojų higieną. Kai kuriems tenka laimė "šia restorano prabanga" grožėtis kiekvieną dieną", – savo pastebėjimus išsakė moteris.
Pašnekovės manymu, "Katpėdėlės" darbuotojai paprasčiausiai netelpa esamose patalpose.
"Virtuvė – labai maža, pati mačiau, kai karštomis dienomis pienas ir grietinė ant laiptų prastovėjo kelias dienas. Tiesiog nepritaikytos sąlygos dideliam srautui žmonių", – kritikos negailėjo klaipėdietė.
Rūkyti – po du
Savo ruožtu "Katpėdėlės" atstovai mano, kad darbuotojams vietos netrūksta, tačiau papildomas konteineris išties praverstų. Siekiant užtikrinti švarą, prie jau esamo bus pastatytas dar vienas. Taip pat užsakyta aukštesnė tvorelė tam, kad praeiviams nesimatytų buitinė kavinės aplinka.
Restorano rinkodaros skyriaus vedėja Lina Nikonovaitė neslėpė, kad įstaiga sulaukia ne tik lankytojų, bet ir kaimynų – tas pačias patalpas besinuomojančių žmonių skundų. Į neigiamus atsiliepimus reaguojama.
"Negalime darbuotojams uždrausti rūkyti pertraukų metu. Tačiau jie yra kontroliuojami, kad vaikščiotų rūkyti po vieną ar po du. Taip pat turi prižiūrėti, kad nebūtų šiukšlių. Teiginys, kad dirbama antihigieniškai, yra neteisingas. Mus tikrina Maisto ir veterinarijos tarnyba pagal savo planinius tikrinimus ir niekada nebuvo radę jokių pažeidimų", – komentavo pašnekovė.
Esą žmonių atsiųstos nuotraukos darytos restorano laivo, kuris priklauso restoranų tinklą "Katpėdėlė" valdančiai bendrovei "Amber Food", atidarymo dienomis, kai dar vyko jo įrenginėjimo darbai.
"Todėl gali būti, kad dalis remonto ar kitų daiktų kelioms dienoms buvo atsiradę būtent šioje vietoje. Pastaruoju metu tvarka yra", – užbaigė L.Nikonovaitė.
Skundėsi pernai
Klaipėdos valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos viršininko pavaduotoja, maisto produktų inspektorė Jūratė Mačiulienė patikino, kad įstaiga nėra įtraukta į padidintos rizikos kavinių sąrašą. Jos žodžiais tariant, dėl restorano, esančio Žvejų gatvėje, veiklos šiemet skundų nesulaukta.
Tiesa, pernai rugpjūtį buvo gautas pranešimas dėl nešvaraus padėklo, galbūt pusžalių kalmaro žiedų ir apskritai kavinėje tiekiamo maisto kokybės.
"Tąkart buvo patikrintos visos žaliavos, technologinės kortelės, kurios atitiko reikalavimus. Bet kokiu atveju žmonės gali mums siųsti visą turimą medžiagą ir argumentuotai išdėstyti, kas jiems kliūva. Mes būtinai sureaguosime", – įspėjo J.Mačiulienė.
Baudos įstaigų vadovams už pakartotinius higienos pažeidimus siekia iki 434 eurų.
Naujausi komentarai