Pereiti į pagrindinį turinį

Kavinėse – naktinis tikrintojų desantas

2013-07-09 10:34
Kavinėse – naktinis tikrintojų desantas
Kavinėse – naktinis tikrintojų desantas / T. Lukšio/BFL nuotr.

Klaipėdos senamiestyje ir kitose vietose įsikūrusios kavinės šį savaitgalį sulaukė kontrolierių vizito. Savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus pareigūnai tikrino, ar kavinių vadovai laikosi tvarkos lauko prekybą riboti iki 23 val.

Po 23 valandos pietinėje miesto dalyje nedirbo nė viena kavinė, kurioje lauke būtų staliukų.

Senamiestyje – pažeidėjų gausa

Lauko kavinių duris savivaldybės darbuotojai varstė net iki 3 val. nakties. Iš viso buvo surašyti 8 protokolai, o už pažeidimus įstaigų vadovai pirmą kartą bus baudžiami 10 litų bauda.

„Tikrinome kavines senamiestyje, Martyno Mažvydo alėjoje ir pietinėje miesto dalyje. Mes tikrinome tas kavines, kurios turi lauke pastatytų staliukų. Po 23 val. prekyba lauke turi būti baigta ir lankytojai neturi būti aptarnaujami“, – aiškino Viešosios tvarkos skyriaus Administracinės veiklos poskyrio vedėjas Marius Poimanskis.

Senamiestyje tikrintojai rado tik vieną barą, kuris laikėsi tvarkos.

„Kavinė “Kurpiai„ buvo vienintelė, kuri paisė nurodymų. Tačiau visoje Danės krantinėje esantys barai klientus aptarnavo pažeisdami tvarką. Jos nesilaikė ir Martyno Mažvydo alėjoje veikiantys du barai“, – aiškino M.Poimanskis.

Po 23 val. – didžioji prekyba

Pasak poskyrio vedėjo, po 23 valandos pietinėje miesto dalyje nedirbo nė viena kavinė, kurioje lauke būtų staliukų.

„Kavinėms ir barams privalu laikytis ir muzikos leidimo apribojimų. Muzika gali groti tik iki 22 val. Ne visuose, bet kai kuriuose baruose muzika vis dar grojo. Pačiame leidime yra įrašyta, kad muzika gali groti iki 22 val., o lankytojus lauke galima aptarnauti iki 23 val.“, – teigė M.Poimanskis.

Savivaldybės atstovai, kavinėse ir baruose paprašę leidimų, ilgai lūkuriuodavo prie lauko durų, nes darbuotojai tiesiog nežinojo, kur padėti dokumentai.

Dar su didesne nuostaba kavinių darbuotojai išklausydavo perspėjimą apie tvarkos pažeidimą.

„Dažniausiai buvo piktinamasi, nes po 23 val. tik ir prasideda didžioji prekyba“, – pastebėjo specialistas.

Savivaldybės darbuotojus lydėjo policijos pareigūnai, tad rimtesnių incidentų išvengta.

„Leidimus įstaigos turi tikrai turėti, o darbuotojai turi žinoti, kas juose parašyta. Už prekybos viešose vietose pažeidimus gresia bauda nuo 20 iki 100 litų. Pirmą kartą gali būti surašomas administracinis nurodymas ir gali būti skirta 10 litų bauda“, – aiškino M.Poimanskis.

Linksmuoliai su patogumais

„Reidą baigėme Kruiziniame terminale. Žinojome, kad jaunimas čia gana originaliai linksminasi. Atvažiavę automobiliais, jaunuoliai iš bagažinių išsitraukia staliukus su kėdėmis ir linksminasi. Kai mes atvykome, matėme tokius vaizdus, tačiau į terminalą įsukus policijos automobiliui, jaunimas staigiai susikrovė savo daiktus“, – pasakojo M.Poimanskis.

Klaipėdos policijos Viešosios tvarkos biuro viršininkas Andrius Leliuga tikino, kad pareigūnai ateityje Kruizinių laivų terminale žada patruliuoti specialiais ženklais nepažymėtu automobiliu.

„Taip, buvo pranešimas, kad jaunimas linksminasi pasistatę savo kėdutes. Tačiau vos pasirodė pareigūnai, visi išsilakstė lyg tarakonai“, – tikino A.Leliuga.

Kartu su savivaldybės darbuotojais reide dalyvavę policijos pareigūnai tikrino Žvejų gatvėje stovinčius taksi automobilius.

„Tai buvo veikiau prevencinio pobūdžio pokalbis dėl taksi automobilių skleidžiamo triukšmo. Nuspręsta, kad taksi turėtų stovėti jam skirtose vietose. Gal net reikės pastatyti papildomus kelio ženklus. O taksistai klientų laukia prie senamiestyje esančių barų ir kavinių“, – aiškino A.Leliuga.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų