Kelio ženklai gali ir klaidinti

Klaipėdoje vykstant įvairiems renginiams, kartu su jais atsiranda ir laikinų eismo ribojimų. Tačiau būna atvejų, kai šie kelio ženklai klaidina vairuotojus ir pėsčiuosius, kadangi renginys jau būna pasibaigęs, o eismą ribojantys ženklai tebestovi gatvėje.

Klaipėdos savivaldybės ir įmonės "Eismija" atstovai nuotoliniame susitikime aptarė, kaip spręsti šią problemą.

Klaipėdos mero pavaduotojas Arūnas Barbšys teigė, kad eismas apskritai turėtų būti ribojamas kuo trumpiau.

"Kalbėjomės apie eismo ribojimus ir tuos ženklus, kurie sustatomi tada, kai mieste vyksta renginiai, kurių metu yra duodamas administracijos direktoriaus leidimas riboti eismą – ėjimai, bėgimai, mitingai, minėjimai. Daugiau kalbėjome apie masinius renginius. Kalbėjome ir apie tai, kad eismas turėtų būti ribojamas kiek įmanoma trumpiau, o renginiui pasibaigus kiek įmanoma greičiau ženklai būtų pašalinti. Būna taip, kad renginys jau pasibaigęs, praeina valanda ar dvi, o eismas teberibojamas. Tokių atvejų pastebėjome, patys matėme", – sakė mero pavaduotojas.

A. Barbšys: būna taip, kad renginys jau pasibaigęs, praeina valanda ar dvi, o eismas teberibojamas. / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Už visų eismo ribojimo ženklų sustatymą ir nuėmimą uostamiestyje atsakinga įmonė "Eismija". A.Barbšio teigimu, reikalingas didesnis operatyvumas.

"Kartais organizatoriai numato daugiau laiko, nei vyksta renginys. Gal paskui jis vyksta ir ilgiau, bet eismo galima neberiboti. Paprašėme, jog jie turėtų informacijos iš organizatorių, kada eismą galima "paleisti", ir kad ženklai būtų išnešami į šalikelę ar šaligatvius, kad neklaidintų vairuotojų", – nurodė vicemeras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Albertas

Albertas portretas
Vien tik imitavimas, kad kažkas kažką dirba...jopapa, ar čia esminė problema, peržiūrėkit iš esmės Klaipėdos gatvių ženklus ir ženklinimą, bordakų bordakas ...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių