Kelionės po Klaipėdos kraštą – su programėle

Klaipėdiečiai ir miesto svečiai kviečiami keliauti ir susipažinti su krašto kultūros lobiais naudodamiesi mobiliąja programėle išmaniesiems įrenginiams – "Klaipeda Heritage Guide".

Balandžio 1-ąją "Google Play" parduotuvėje pasirodė programėlė, kurią galima nemokamai parsisiųsti į išmaniuosius įrenginius ir keliauti po Klaipėdos, Kretingos bei Plungės apylinkes, susipažinti su žmogaus ir gamtos sukurtais lobiais: pastatais, parkais, skulptūromis, pilkapiais, istoriniais ąžuolais ar paukščių stebyklomis.

"Klaipeda Heritage Guide" – naujas Klaipėdos apskrities viešosios I.Simonaitytės bibliotekos kūrinys, internetinio puslapio "Krašto paveldo gidas" pagrindu sukurta programėlė smalsiesiems keliautojams, norintiems atrasti ir pažinti krašto paveldą. Gidas yra įvairiakalbis, objektų ir maršrutų aprašymus galima skaityti lietuvių, anglų, rusų arba vokiečių kalbomis. Programėlė pritaikyta išmaniesiems telefonams ir planšetiniams kompiuteriams su "Android" operacine sistema.

Dar po mėnesio, gegužės 1-ąją "Google Play" parduotuvėje pasirodys ir I.Simonaitytės bibliotekos kuriamas nemokamas edukacinis žaidimas ikimokyklinio amžiaus bei pradinių klasių vaikams. Žaisdami vaikai keliaus po Klaipėdą kartu su senamiesčio katinu, susitiks kaminkrėtį, peliuką bei kitus pažįstamus personažus ir kartu bandys atskleisti miesto istorijos paslaptis.

Prieš pusantrų metų I.Simonaitytės biblioteka pradėjo vykdyti didelį projektą "Krašto atminties akcentai – tavo delne". Projekto tikslas – sujungti kultūrinius ir istorinius Klaipėdos akcentus, pateikiant juos interaktyviame žemėlapyje, ir paviešinti gausius bibliotekoje saugomus skaitmenintus archyvus. Šiam tikslui buvo sukurta internetinė svetainė "Krašto paveldo gidas" (www.krastogidas.lt).

Kiek vėliau, Klaipėdos savivaldybei įvertinus gido naudą ir suteikus finansinę paramą, visas gido turinys buvo išverstas į rusų, anglų ir vokiečių kalbas.

Šiuo metu I.Simonaitytės biblioteka įgyvendina projektą "Bendradarbiaujančios ir kuriančios bendruomenės – krašto pažinimui", kurį finansuoja "Bibliotekos pažangai 2" ir Lietuvos Respublikos kultūros ministerija.

Projekto tikslas – plėsti gido žemėlapį ir turinį, įtraukiant bendruomenes, skatinant visuomenę domėtis gyvenamosios vietos istorija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių