Keltuose – dėmesys saugumui

  • Teksto dydis:

Karantino ribojimai koreguoja ir į Smiltynę bei iš jos kursuojančių keltų darbą. Siekiant išvengti koronviruso plitimo keleiviai keliami tik iš Naujosios perkėlos, keltuose imamasi išskirtinių saugos ir dezinfekcijos priemonių. Nemažai bendrovės „Smiltynės perkėla“ administracijos darbuotojų persikėlė dirbti į namus.

Siekia saugumo

Nuo šios savaitės klaipėdiečiai, kaip ir likę šalies gyventojai, gyvena kitaip – šalyje paskelbus karantiną pokyčiai palietė bemaž kiekvieną gyvenimo sritį.

Ypač didelis dėmesys skiriamas saugumo transporto sektoriuje užtikrinimui, tad permainos palietė ir Neringą su uostamiesčiu sujungiančios bendrovės „Smiltynės perkėla“ darbą.

„Dedame ir dėsime visas pastangas, kad visuotino karantino periodu užtikrintume mūsų keleivių ir darbuotojų saugumą“, – situaciją apibendrino bendrovės „Smiltynės perkėla“ generalinis direktorius Mindaugas Čiakas.

Keičiasi perkėlų darbas

Įvertinus viruso plitimo rizikas bei siekiant užtikrinti saugų visų keleivių ir transporto priemonių perkėlimą, laikinai nuspręsta stabdyti keleivių perkėlimą iš Senosios perkėlos ar atgal. Iš Smiltynės į Klaipėdą arba atvirkščiai persikelti norintieji tai padaryti gali iš Naujosios perkėlos, esančios Nemuno g. 8. Čia keltai plaukioja pagal atsižvelgiant į susidurią situaciją specialiai sudarytus grafikus.

Keltuose imamasi visų galimų priemonių, galinčių užkirsti kelią viruso plitimui – nuspręsta uždaryti keleivių salonus, taip siekiant sumažinti keleivių susibūrimo uždaroje patalpoje bei artimų kontaktų galimybes.

Įgula vykdo kelto patalpų ir paviršių dezinfekciją stovint prie krantinės, tarp reisų. Dezinfekcijos darbai keltuose vykdomi ne rečiau kaip kas 2 reisus bei atsižvelgiant į situaciją – prieš pakrovimą bei po jo.

Keičiantis pamainoms dezinfekuojamos darbo priemonės – valomos kompiuterių klaviatūros, pelės, racijos, valdymo pulteliai, skaitytuvai, pinigų laikymo dėžės, sukamieji varteliai, įrengti netoli keltų, stalų paviršiai ir pan.

Taip pat nuspręsta, kur įmanoma, nutraukti arba riboti galimybes atsiskaityti grynaisiais pinigais.

Dirba 24/7

Nors karantinas kiek koreguoja įprastą bendrovės darbą, tačiau siekiama dirbti nepertraukiamu rėžimu ir atlikti visas įprastas funkcijas. Todėl bendrovės administracijos darbuotojams sudarytos sąlygos dirbti nuotoliniu būdu.

Klientų aptarnavimo vadybininkai vykdo klientų aptarnavimą nuotoliniu būdu, maksimaliai vengiant tiesioginio kontakto su klientais. Visi būtini posėdžiai ir pasitarimai vyksta nuotoliniu būdu, naudojant skaitmenines technologijas. Siekiant išvengti susirgimų rizikos sustabdytos darbuotojų komandiruotės, mokymai ir kitos kelionės.

Visi darbuotojai supažindinti su koronaviruso prevencija, įmonėje nuolatos stebima situacija ir bendradarbiaujama su atsakingomis institucijomis.

Dezinfekuoja patalpas

Siekiant užtikrinti iš namų dirbti negalinčiųjų saugumą, papildomai įsigyta rankų ir paviršių dezinfekcinių priemonių, papildomų asmeninių apsaugos priemonių darbuotojams – respiratorių, vienkartinių pirštinių, kostiumų ir pan.

Darbuotojai vengia artimo kontakto su klientais, kolegomis, laikomasi saugaus atstumo. Žmonės nuolat aprūpinami būtinomis dezinfekcijos priemonėmis.

Valymo paslaugas atliekanti įmonė vykdo dezinfekciją 3 kartus per dieną: ryte apie 7-8 val., per pietus apie 14-15 val. ir vakare apie 18-19 val. Įvertinus rizikos faktorius valoma ir dažniau.



NAUJAUSI KOMENTARAI

matas

matas portretas
Vaziuokit i Nida ilsetis ten nuo visko pagydis.....
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių