Kiemų valymas guls ant klaipėdiečių pečių

Klaipėdiečiams nuo sausio 1 dienos gali tekti atverti plačiau pinigines – patiems mokėti už kiemų priežiūrą. Skaičiuojama, kad 50 kvadratinių metrų ploto butui per mėnesį ši paslauga gali atsieiti nuo 7,50 iki 9 litų.

Prižiūrės grupė namų

Atnaujintas Miesto tvarkymo ir švaros taisykles, kuriose numatyta, kad gyventojai patys turi prižiūrėti kiemus, trečiadienį svarstė Miesto ūkio ir aplinkosaugos komiteto nariai.
Siūloma, kad klaipėdiečiai patys rūpintųsi daugiabučių kiemų žaliųjų plotų šienavimu, šiukšlių rinkimu, sniego valymu, medžių genėjimu. Dabar tai daro miesto savivaldybė.
„Jei miesto taryba pritartų tokiam sprendimui, savivaldybė sutaupytų lėšų, tačiau finansinė našta tektų gyventojams“, – tvirtino Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė.

Numatyta, kad gyventojai turėtų rūpintis teritorija, kuria naudojasi.

I.Šakalienė pasakojo, kad beveik prie visų daugiabučių namų yra detaliaisiais planai suformuoti sklypai.

Tai nėra padaryta tik dviejuose rajonuose – vadinamajame Žvejybos uosto ir Jūrininkų prospekto. Ši teritorija sudaro mažiau nei 20 proc. viso miesto.
„Teritorija, kurią reikėtų prižiūrėti, būtų priskirta ne vienam namui, o jų grupei. Jie turėtų bendrai mokėti už kiemų priežiūrą“, – aiškino vedėja.

Liks „tuščių“ teritorijų

Anot I.Šakalienės, siūloma, kad namų, prie kurių nėra suformuoto sklypo detaliuoju planu, gyventojai rūpintųsi 20 metrų aplink pastatą esančia teritorija.

„Žinoma, geriau, kad būtų numatyta 50 metrų aplink namą. Tada neliktų vadinamųjų tuščių plotų. Tačiau apie tai negalime net galvoti“, – pabrėžė vedėja.
Komiteto nariai taip pat svarstė, ką reikėtų daryti su tais mažiau nei 20 proc. namų, prie kurių nėra suformuoti sklypai detaliaisiais planais.

Vienas iš siūlymų buvo, kad jie neturėtų mokėti tol šio mokesčio, kol nebus priskirtas sklypas. Galiausiai sutarta, kad dėl šių namų bus apsispręsta tarybos posėdžio metu.

Brangiau mokės tris kartus

Komiteto nariai taip pat domėjosi, kiek kainuos gyventojams kiemų priežiūra.

I.Šakalienė neslėpė, kad paslaugos tarifai bus didesni nei tie, kuriuos dabar turi miesto savivaldybė, tačiau pabrėžė, kad viskas paaiškės konkursų, kurie turės skelbti administratoriai, metu.
Miesto savivaldybė 1 kv.m nuvalymą rangovams moka 0,05 lito. Numatoma, kad gyventojams šis tarifas bus tris kartus didesnis – apie 0,15 lito.

Skaičiuojama, kad 50 kv.m ploto butui kiemų priežiūra gali atsieiti nuo 7,50 iki 9 litų per mėnesį.

„Akivaizdu, kad įkainiai bus tikrai ne tokie, kokius turime mes. Rangovai pripažįsta, kad paslaugos tarifas yra labai mažas. Jie tikrai nevalys toliau kiemų už tokį įkainį“, – pasakojo vedėja. Anot jos, kad namų valdos neprieštarauja naujovėms.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nekraukite valdiškų darbų ant miesto gyventojų pečių

Nekraukite valdiškų darbų ant miesto gyventojų pečių portretas
Norint valyti kiemą, pirmiausia reikia jį turėti. Mes kiemų neturime. Tik šaligatvį ir gatvę, kuria važiuoja įvairiausias transportas, tame tarpe ir sunkiasvorės. Būtų kiemai - jie būtų aptverti tvora ir nė viena mašina nebūtų statoma ant šaligatvio ir nebūtų traiškomos plytelės. Tačiau miesto tvarkos taisyklės leidžia statyti mašinas ant šaligatvių. Taisyklės yra - tvarkos nėra. Žemė yra valstybinė, kiemų nėra ir taškas. Ir kada baigsit grasinti žmonėms baudomis. Ilgai ,,pateikinėjot" planus, kur buvo numatoma valyti 2 m apie namą. Po kelių metų padidėjo 20 m apie namą.Tai kokie laikai ateina į Klaipėdą? Savivaldybė užsirakino nuo miesto gyventojų, kad niekas nepamatytų kaip jie ,,dirba", savo tiesioginius darbus nori užkrauti miesto gyventojams... O jūs ir taip esate labai skolingi miesto žmonėms, miestas apleistas, apšiuręs, baisu, kad nuo stogo lėkdamos plytos neužmuštų. Pakelkit galvas eidami senamiesčio gatvėmis, ak, tiesa, jūs pėsti nevaikštote...

vi

vi portretas
Mokėsiu už kiemo valymą, o per dienų dienas neturiu kur savo kieme automobilio pastatyti, nes užkimštas ofisų ir prekeivių automobiliais.Bet kur pinigai, surinkti už mašinų stovėjimą kiemuose ir pajūriuose.Į kokią plačią šikną jie sulindo?

Tai už kiemus ar privažiavimo kelius mokės klaipėdiečiai ?

Tai už kiemus  ar  privažiavimo kelius mokės klaipėdiečiai ? portretas
-Atnaujintas Miesto tvarkymo ir švaros taisykles, kuriose numatyta, kad gyventojai patys turi prižiūrėti kiemus, trečiadienį svarstė Miesto ūkio ir aplinkosaugos komiteto nariai. Siūloma, kad klaipėdiečiai patys rūpintųsi daugiabučių kiemų žaliųjų plotų šienavimu, šiukšlių rinkimu, sniego valymu, medžių genėjimu „Jei miesto taryba pritartų tokiam sprendimui, savivaldybė sutaupytų lėšų, tačiau finansinė našta tektų gyventojams- Prokuratūra atsakė - tai nėra kiemai, o privažiavimo keliai :) Pasiskaitykite "Lilija Petraitienė - kovojate, kad mieste centre būtų panaikinta rinkliava už automobilių stovėjimą. Kreipėtės į teismą, paskui į prokuratūrą. Kuo viskas baigėsi?" Atsakymas "Prokuratūros atsakymas, kad tai nėra kiemai, o privažiavimo keliai. Nes kol aš gyniau viešąjį interesą, Klaipėdos savivaldybės administracija pakeitė kai kuriuos kelio ženklus. Buvo traktuojama, kad tai privažiavimo keliai..
VISI KOMENTARAI 32

Galerijos

Daugiau straipsnių