Kiemuose – karas su vairuotojais

Klaipėdiečiai nebežino, kaip gintis nuo bet kur ir bet kaip savo automobilius paliekančių vairuotojų. Pranešę apie vandališkai neseniai pasodintus krūmus išvažinėjusius vairuotojus, vieno namo gyventojai po dienos rado grasinimą primenančių ženklų.

Ketvirtadienį Žardininkų gatvės 5-ojo namo gyventojai nustėro pamatę savo kieme tris automobilius, pastatytus ne tik ant žaliosios vejos, bet ir užvažiavusius ant jų neseniai pasodintos gyvatvorės.

"Mums akivaizdu, kad čia atvažiavo kažkokie svetimi. Iš to, kaip jie numetė savo mašinas, galima spėti, kad šie žmonės negerbia ne tik čia gyvenančių klaipėdiečių, bet ir nebijo policijos. Iškvietėme pareigūnus, parodėme jiems ir žaliųjų atstovams, kas čia darosi", – piktinosi namo gyventoja.

Pareigūnai užfiksavo automobilių numerius ir žadėjo bausti jų savininkus.

Nė vienas kaimynas nežinojo, kieno yra veją ir krūmus išvažinėję automobiliai.

Nė vienas kaimynas nežinojo, kieno yra veją ir krūmus išvažinėję automobiliai.

Pavakare, kai jauni vaikinai atėjo prie savo transporto priemonių, gyventojai ėmė juos barti.

Jaunuoliai buvo ne iš tų, kurie už blogą poelgį atsiprašo. Jie ėmė koneveikti moteris, bjaurūs keiksmažodžiai iš jų lūpų dar labiau įsiutino kaimynes.

Matyt, to vieno susidūrimo buvo maža.

Penktadienį ryte išėjusi į kiemą viena minėto namo gyventoja pamatė prie išvakarėse automobilių nulaužtų gyvatvorės sodinukų pastatytas dvi kapų žvakes. Geltona ir raudona žvakės buvo uždegtos.

Vytauto Petriko nuotr.

"Kaip tai suprasti? Mano akimis, tai yra grasinimas susidoroti. Pranešėme policijai ir apie šį įvykį. Pareigūnai viską užfiksavo ir pažadėjo išsiaiškinti. Žalieji tikino, kad tai ne jų darbas, ir tvirtino, kad šito reikalo taip nepaliks", – pasakojo namo gyventoja.

Kaimynai pasodino gyvatvorę prie įvažos, siekdami, kad automobiliai neužgriozdintų keliuko ir neniokotų vejos.

Jų pastangos po vandalų išpuolio nuėjo perniek, tačiau žmonės neketina nuleisti rankų, tiesa, jie tai žada daryti teisėtais būdais.

Jų pastangos po vandalų išpuolio nuėjo perniek, tačiau žmonės neketina nuleisti rankų.

Šią savaitę dienraštis skelbė, kad kai kurie klaipėdiečiai už savo teises laisvai vaikščioti šaligatviais ir turėti žalią žolę kovoja savaip – pradūrė įžūlių vairuotojų automobilių padangas, o vieno namo gyventojai statybinėmis putomis užklijavo mašinos duris ir ratus.

Tokie veiksmai, kalbant teisine kalba, vadinami svetimo turto niokojimu, Baudžiamasis kodeksas už tai numato bausmes.



NAUJAUSI KOMENTARAI

As

As portretas
Nematau bedos visos padangos butu tuscios na kiaurosDD

griešnikas Grėbliauskas

griešnikas Grėbliauskas portretas
kaip ir sakiau, greit visi važiuosime tramvajais ir mašinų nereikės,tikėkit manim, aš esu doras žmogus. O kiemus tvarkykit patys, kaip čia ir sakį mano kolega - asilas iš savivaldybės - privatizuokit žemę ir tvarkykites kaip norit, atstokit nuo manęs, mano misija džazuoti kartu su siurbele.

T

T portretas
Taip ir turi buti jei gadini kitu masinas be reikalo tai sesi i kalejima
VISI KOMENTARAI 33

Galerijos

Daugiau straipsnių