Pereiti į pagrindinį turinį

Kiemus nušienauti žada per mėnesį

2009-07-14 13:50
Rezultatas: į šienapjūtę susiruošusiems politikams jėgų užteko nušienauti tik 50 arų teritoriją.
Rezultatas: į šienapjūtę susiruošusiems politikams jėgų užteko nušienauti tik 50 arų teritoriją. / Redakcijos archyvo nuotr.

Daugiabučių namų kiemus jau daugiau nei savaitę šienauja dalgiais ginkluoti vyrai, tačiau darbai vyksta gana lėtai – kol kas nesutvarkyta nė pusė teritorijų.

Šienpjoviai pirmiausia darbo ėmėsi tose vietose, kurios labiausiai matomos. Žolę pradėta šienauti prie Taikos, Statybininkų prospektų.

"Matomiausiose vietose darbai beveik baigti, todėl vyrai pradės darbuotis ir nuošalesniuose daugiabučių namų kiemuose. Šienauti yra labai sudėtinga, žolė peraugusi, todėl ją sunku nupjauti. Nors dirbame jau pusantros savaitės, nušienauti mažiau nei pusė kiemų", – neslėpė bendrovės "City Service", kuriai priklauso šešios uostamiesčio namų valdos, Klaipėdos padalinio vadovas Mindaugas Genys.

Darbų tempą apsunkina ir tai, jog darbininkai žolę pjauna tik senoviniais dalgiais. Nors, anot M.Genio, į kiemus turėjo išvažiuoti ir du traktoriai, buvo parengti elektriniai pjūklai, tačiau savivaldybė taip ir nesugebėjo išspręsti technikos klausimo. Paprasčiau tariant, nerasta nė lito finansuoti technikos darbą.

Nepaisant lėtos darbų eigos, M.Genys žadėjo, kad iki Jūros šventės kiemai bus sutvarkyti, nors ir neidealiai.

"Vasarą žolę reikia šienauti mažiausiai tris kartus, todėl tikėtis, kad kiemai blizgės, tikrai neverta", – atvirai pripažino pašnekovas.

Šienapjūtė vyksta ir kitoms bendrovėms priklausančių namų valdų daugiabučių teritorijose. Tikimasi, jog ir čia darbus pavyks baigti iki Jūros šventės.

Daugeliui klaipėdiečių keiksnojant peraugusią žolę ir kiemais nesirūpinančią miesto valdžią, kai kurie politikai sugalvojo būdą, kaip iš "džiunglių" pasidaryti reklamą.

Partijos "Tvarka ir teisingumas" Klaipėdos skyriaus nariai viešai paskelbė "karą džiunglėms", apsiginklavo dalgiais ir išsirengė šienauti miesto teritorijų.

Apie 20 žmonių per maždaug šešias valandas nušienavo apie 50 arų plotą, esantį prie prekybos centro "Pempininkai".

"Buvo labai sunku, nes žolė peraugusi. Nežinau, kaip nušienauti kiemus pavyks namų valdoms. Mes nors turėjome elektrinius pjūklus, dirbome nesustodami ir tai nušienavome tik apie 50 arų", – teigė minėtai partijai priklausantis miesto tarybos narys Valerijonas Bernotas.

Jis neatmetė galimybės, jog šienauti miesto teritorijų partijos nariai susiruoš dar kartą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų