Klaida sukėlė šoką

Gavę sąskaitą iš namų valdų daugiabučio gyventojai nustėro. Žmonės buvo informuoti, kad praėjus vos keletui mėnesių po stogo remonto, tai daryti rengiamasi ir vėl.

Per stogą varva vanduo

Taikos pr. 19 namo gyventojus išgąsdino įmonės „Ąžuolyno valda“ pateikta gruodžio mėnesio sąskaita. Joje nurodyta, kad namo stogas yra avarinės būklės, todėl nuo sausio esą bus pradedamos kaupti lėšos jo remontui.

Gyventojus šokiravo tai, kad stogo remontas buvo baigtas vos pernai rugsėjį ir kainavo 91 tūkst. 445 litus, kurių žmonės dar nėra išmokėję.

„Nepraėjo nė pusė metų, o sakoma, kad stogas vėl avarinės būklės, vėl reikia remontuoti, nors buvo žadėta, jog penkeriems metams suteikiama garantija“, – piktinosi namo gyventojos Svetlana Jurgelienė ir Stefanija Jurgelevičienė.

Moterys pasakojo, jog žadėta garantija nepamaišytų, nes per remontuotą stogą į laiptinę ir penktojo aukšto butus varva vanduo.

"Per grindis vanduo sunkiasi ir į žemiau esančius butus. Drėgmė gadina palanges, balkonus. Garantija suteikta penkeriems metams, tačiau remontuoti niekas neateina. Darbai atlikti labai nekokybiškai“, – tvirtino S.Jurgelienė.

Įvyko techninė klaida

Bendrovės „City service“, kuriai priklauso „Ąžuolyno valda“, Klaipėdos padalinio vadovas Mindaugas Genys tvirtino, jog Taikos pr. 19 namo gyventojai be reikalo nerimauja – stogas nėra avarinės būklės ir papildomų pinigų nebus renkama.

„Įvyko techninė klaida. Toks prierašas buvo 2007 metų gruodžio mėnesio sąskaitoje. Jis liko dėl darbuotojo neapsižiūrėjimo. Apie klaidą gyventojus informuosime kito mėnesio sąskaitose, iškabinsime skelbimus. Papildomi darbai nebus atliekami. Apmokėjimas bus toks, koks sutartas“, – pabrėžė M.Genys.

Išsimokėti turi iki rugsėjo

Padalinio vadovas aiškino, jog Taikos pr. 91 namo gyventojai už stogą moka pagal susitarimą. Nuo praėjusių metų sausio iki gegužės jie mokėjo po 0,50 lito už kvadratinį metrą. Nuo gegužės iki lapkričio kaupė po 3 litus už kvadratinį metrą. Šios lėšos buvo sumokėtos kaip avansas darbus atlikusiai įmonei.

„Su gyventojais sutarėme, kad jie šildymo sezono metu už stogo remontą mokėtų po litą už kvadratą. Nenorime, kad mokesčiai žmonėms būtų labai skausmingi. Sąskaitos už šildymą ženkliai išaugo. Kai baigsis šildymo sezonas, tada buhalteriai suskaičiuos galutinę sumą ir padalins gyventojams pagal būsto plotą. Iki rugsėjo jie turės išsimokėti“, – aiškino M.Genys.

Pasak padalinio vadovo, skundų, kad varva neseniai suremontuotas Taikos pr. 19 namo stogas, įmonė „Ąžuolyno valda“ negavo.

„Jei iš tikrųjų taip yra, tai viskas bus sutvarkyta nemokamai. Darbams yra garantinis laikotarpis“, – tvirtino M.Genys.

Nori remontuoti ir vamzdžius

Tačiau Taikos pr. 19 namo gyventojai turi ir kitų baimių. Moterims nerimą kelia šiandien vakare vyksiantis namų valdos atstovų ir gyventojų susirinkimas, kuriame turėtų būti svarstomas klausimas dėl vamzdynų keitimo. Gyventojoms buvo paaiškinta, kad šie darbai atsieis daugiau nei 15 tūkst. litų.

„Žadėjo, kad kol neišsimokėsime už stogą, tol jokių naujų darbų niekas nevykdys. Aiškina, kad šiuos darbus atlikti tik siūlys. O bus kaip su stogu. Žmonės nenorėjo remontuoti, o vis tiek darbus atliko. Neišsimokėsime sąskaitų“, – nuogąstavo S.Jurgelienė.

Pasak M.Genio, gyventojams nereikėtų nerimauti ir dėl vamzdynų remonto. Jei jie nėra avarinės būklės, niekas be gyventojų sutikimo jų neremontuos.

„Žmonės turi suvokti, kad turtas yra jų ir jie privalo juo rūpintis. Jei darbai būtini, sudarome įvairias išsimokėjimo sąlygas. Ieškosime bendro sprendimo. Gyventojai nieko neturi bijoti. Be jų sutikimo nedarysime jokių darbų“, – pabrėžė vadovas.

Citata



NAUJAUSI KOMENTARAI

Sukčiai

Sukčiai portretas
Be jų sutikimo nedarysime jokių darbų“, – pabrėžė vadovas. Nekelia pasitikėjimo tokios kompanijos. Gruodžio mėnesį Taikos pr. name ta pati kompanija atliko kanalizacijos remontą už ,atrodo, 17000 litų. Po daugiau kaip 400 litų butui. Niekas nieko neklausė. Verkė žmonės gavę sąskaitas, bet kam pasiskūsi? Niekam tu neįdomus.

sparks

sparks portretas
ta tas ir yra,kad sako,kad atsiklaus žmoniu,ar reikia jems tie ju brukami darbai,bet niekas i tai nežiuri,ateina,sugadina,padaro dar blogiau negu buvo,pradeda lupti pinigus,ne jau neišdegs daugiau,šalin rankos nuo musu namu,reika ka nors remontoti,tai mes patis ir pasakisim

G

G portretas
Ąžuolyno valda yra sukčiai ir aferistai, pirma pradeda remontuoti, o paskui tik atsiklausia gyventojų ar jie sutinka
VISI KOMENTARAI 6

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių