Klaipėdą aplankė kultūros atašė K.Andersson

Ketvirtadienį uostamiestyje lankėsi Suomijos ambasados Lietuvoje kultūros atašė Kristina Andersson.

Vizito metu atašė apžiūrėjo Klaipėdos miesto kultūrinį gyvenimą puoselėjančias įstaigas: Klaipėdos koncertų salę,  Kultūrų komunikacijų centro Parodų rūmus, „Baroti“  galeriją bei  Klaipėdos miesto savivaldybės viešosios bibliotekos Meno skyrių, kuriame svečias apžiūrėjo parodą  „Suomijos švyturiai XVI – XXI amžiuje“.

Kaip teigė dar tik mėnesį kultūros atašė pareigas einanti K.Andersson, uostamiestis jai paliko puikų įspūdį.

„Esu sužavėta Klaipėdoje vykstančiu kultūriniu gyvenimu. Žmonės, dirbantys šioje srityje, kupini entuziazmo ir idėjų. Manau, kad Klaipėdos ir Suomijos bendradarbiavimo galimybės – perspektyvios. Galbūt dėl ne itin patogios uostamiesčio geografinės padėties mums būtų sunku čia atvežti orkestrus, tačiau, tikiu, kad daugelyje sričių galėtume būti įdomūs vieni kitiems. Pavyzdžiui, šokio ar dizaino“, – kalbėjo K.Andersson.

Pasak jos, reiktų rasti būdą, kaip skirtingas meno rūšis atstovaujančioms Suomijos institucijoms palaikyti tiesioginį kontaktą su Klaipėdos kultūros pasaulio žmonėmis. Atstovė įsitikusi, kad tokia akistata duotų apčiuopiamų vaisių tiek jos šalyje, tiek Lietuvoje.

Diskusijos su uostamiesčio kultūros srities atstovais metu  K.Andersson aptarė su Suomijos partneriais jau vykusį bendradarbiavimą ir ateities perspektyvas.

Klaipėdos miesto savivaldybės Kultūros skyriaus vedėjas Narūnas Lendraitis patikino, kad atvira diskusija davė vaisių.

„Kultūros atašė liko sužavėta išsakytomis idėjomis. Dabar Kultūros skyrius dar kartą susės ir visus įvairių įstaigų bei nevyriausybinių organizacijų pasiūlymus išdėstys raštu. Vėliau medžiaga bus perduota K.Andersson, jog prasidėtų realus partnerių ieškojimas Suomijoje“, – kalbėjo vedėjas.

Pasak jo, uostamiestyje suomiškos kultūros dar maža. „ Šiek tiek žinomi tik vizualieji menai, o šiuolaikinė šalies muzika Klaipėdoje dar nebuvo pristatyta. Be to, norime abipusio bendradarbiavimo ir viliamės, jog Suomijoje aktyviai reikštis pradės ir uostamiesčio menininkai“, – teigė N.Lendraitis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

KOrtežas

KOrtežas portretas
žmogus eina per pesčųjų pereją apie 13.30 val., o kortežas lydimas policijos dar ragina tą žmogų prie žemaitijos kinoteatro skubėti, nes matomai policininkams žmonės nesvarbūs, tik kažkokie net nenusipelne Lietuvai ataše. Kaip žemai atrodome. negerbiame net Lietuvos žmogaus teisių, jam būnant invalidu, pesčiųjų parėjoje jo nepraleidžiant dėl svarbių klerko reikalų. Gėda.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių