Pereiti į pagrindinį turinį

Klaipėda netyli – tęsia palaikymo akcijas

2022-02-28 12:43

Klaipėdiečiai tęsė palaikymo akcijas dėl karo siaubus išgyvenančios Ukrainos. Pirmadienį prie Rusijos Federacijos generalinio konsulato nuo ryto būriavosi grupė žmonių.

Vytauto Liaudanskio nuotr. Vytauto Liaudanskio nuotr. Vytauto Liaudanskio nuotr. Vytauto Liaudanskio nuotr. Vytauto Liaudanskio nuotr. Vytauto Liaudanskio nuotr.

Kaimyninėje šalyje skriejant kulkoms uostamiestyje vyko žodžių kova. Taip susirinkusieji taikėsi į už konsulato užuolaidų besislepiančiųjų sąžinę.

Nuo 10 val. Klaipėdos pilies džiazo festivalio organizatoriai kvietė atvykti į taikos akciją „Muzika prieš karą“. Jos metu dvi valandas buvo leidžiama legendinės grupės „De-Phazz“ vokalisto Karlo Friersono daina.

Užuolaidos praskleistos, gal kažkoks susimąstymas įvyks. Labai sunku kalbėti.

Pasak organizatorių, atlikėjas norėjo prisijungti prie šios akcijos ir prašė, kad prie konsulato skambėtų jo muzika. K. Friersonas kartu su Ukrainos muzikantais jau daug kartų yra grojęs Klaipėdoje.

Susirinkusieji laikė plakatus, kuriuose Ukrainos dvispalvės fone lietuvių ir anglų kalbomis mirgėjo užrašas „Karui Ukrainoje STOP“. Kiti iškėlę laikė šios šalies vėliavas.

Nutilus K. Friersono dainai, fone suskambdavo Ukrainos himnas.

Kai kurie pro konsulatą važiuojantys vairuotojai signalizavo automobiliais lyg savotiškai pritardami karo stabdymui.

Į akciją atvyko ir Klaipėdos pilies džiazo festivalio organizatorė Inga Grubliauskienė, kuri dalijo minėtus plakatus susirinkusiems.

„Užuolaidos praskleistos, gal kažkoks susimąstymas įvyks. Labai sunku kalbėti. Daugelis mano kolegų muzikantų – Ukrainoje. Jie sako, kad geriausia netylėti, bent taip palaikyti morališkai“, – kalbėjo I. Grubliauskienė.

Tačiau konsulato užuolaidos per kelias valandas taip ir nesujudėjo.

Prie konsulato atvyko mažiausiai trys policijos pareigūnų automobiliai. Kol vieni stovėjo prie konsulato vartų, kiti kalbino akcijos dalyvius.

Daugiau naujienų